Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 09 22

Susitikimai su popiežiumi: gyvenimo įvykis, viltis, ramybė

Susitikimas su popiežiumi Pranciškumi yra vienas svarbiausių įvykių gyvenime, sako šeštadienį Vilniuje BNS kalbinti žmonės. Daugelis jų viliasi, kad šis Katalikų bažnyčios vadovo vizitas padės sutaikyti Lietuvos žmones.
Popiežiaus Pranciškaus ir Dalios Grybauskaitės susitikimas
Popiežiaus Pranciškaus ir Dalios Grybauskaitės susitikimas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Paskutinysis likęs gyvas Varėnos krašto Dainavos apygardos partizanas, 93-ejų Juozas Jakavonis–Tigras, turėjęs galimybę iš arčiau stebėti popiežių S.Daukanto aikštėje, BNS sakė nepamiršiantis šios akistatos.

„Kai jauti žmogus, kad tai – jau tavo kelio pabaiga, pamatyti Šventąjį Tėvą yra ne tik man džiaugsmas, bet tai yra ir istorija, atmintis – tai galiu papasakot anūkams, proanūkiams“, – sakė jis.

Jis antrino prezidentei Daliai Grybauskaitei, kuri sakydama kalbą Daukanto aikštėje pabrėžė, kad tikėjimas buvo didelis ramstis bandant išgyventi sunkiomis rezistencijos prieš sovietų valdžią sąlygomis, taip pat ir vėliau, klausantis Vatikano radijo.

„Mes klausėmės radijo, nors mums ir sovietai nelabai davė klausytis savo ūžesiu, bet klausėmės su malonumu jų žinią pasauliui ir Lietuvai. Aišku, kad tikėjimas padėjo – jie (Vatikanas – BNS) morališkai mus palaikė“, – pripažino J.Jakavonis.

„Malda teikė jėgos kovoje iki mirties ir pergalės“, – pridūrė jis.

„Įspūdis didelis, džiaugsmingas. Čia atvažiavo mūsų Tėvas ir ta dvasia, tokia pakili, davė ramybės“, – BNS sakė Danuta Janušauskienė, 58-erių telekomunikacijų srities darbuotoja.

„Labai tikiuosi, kad šitas vizitas sutaikys Lietuvos žmones“, – sakė ji.

Jos vyras, bendrametis Kazimieras Janušauskas sako, jog šeima prieš trejus metus lankėsi Vatikane, bet tuomet popiežiaus nepavyko išvysti.

45-erių medicinos darbuotoja Dalia Petrauskienė, su vyru iš Panevėžio atvykusi pas Vilniuje studijuojančią dukrą, akistatą su Pranciškumi vadina „šimtmečio įvykiu“.

„Buvo labai smagu, tai – šimtmečio įvykis. Skiriame tam visą dieną. Tai, kad jis atvyko į tokią mažą šalį, skyrė mums tiek dėmesio, manau, labai svarbu“, – BNS sakė moteris.

Richardas Šopa, 27-erių statybų darbų vadovas, pasiklausyti popiežiaus kreipimosi į S.Daukanto aikštę atvyko su dar dviem telšiškiais draugais. Vyras sako, kad tikėjimas jam labai svarbus, kaip ir susitikimas su Katalikų bažnyčios vadovu.

„Jis skiriasi nuo kitų popiežių savo paprastumu, jis daug dalykų daro kitaip, nei įprasti popiežiai, kvestionuoja dogmas. Buvo jo vienas pasisakymų, kad jis neįsivaizduotų Kristaus kaip burtininko, mago, o jam jis kaip žmogus, kuris atnešė dievo žodžius žmonėms“, – BNS kalbėjo Richardas.

„Tai – labai didelis įvykis, didžiulis džiaugsmas. Girdėjau jo kalbą, labai to laukiau“ – BNS sakė ir 80-metė vilnietė Janina Jarusevičienė.

VIDEO: Popiežius Pranciškus kreipėsi į minią: „Visiems jums reiškiu savo meilę ir nuoširdžią padėką“

Popiežius po šeštadienio kalbos prie prezidentūros melsis Aušros Vartuose, su jaunimu bendraus Katedros aikštėje.

Sekmadienį Šventasis Tėvas aukos Šv. Mišias Kauno Santakos parke, o popiet grįš į Vilnių ir apsilankys prie paminklo Vilniaus geto aukoms atminti bei pagerbs sovietų aukas Okupacijų ir laisvės kovų muziejuje.

VIDEO: D.Grybauskaitė: dėkoju, kad pasaulio žemėlapyje pirmiausiai matote mažuosius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius