-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 02

Sustabdyta UAB „Rivona“ vaisių, uogų ir daržovių konservų gamybos cecho Alytuje veikla

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad dėl pasikartojančių grubių higienos pažeidimų ir savikontrolės reikalavimų nevykdymo Alytuje sustabdyta UAB „Rivona“ priklausančio vaisių, uogų ir daržovių konservų gamybos cecho veikla.
Stop ženklas
Stop ženklas. / Photos.com nuotr.

Sprendimas priimtas Alytaus apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnams pakartotinio patikrinimo metu minėtame konservų gamybos ceche nustačius grubius higienos reikalavimų pažeidimus ir konstatavus, kad netinkamai įgyvendinami būtinieji savikontrolės reikalavimai.

UAB „Rivona“ vaisių, uogų ir daržovių konservų gamybos cecho veikla šias metais tikrinama jau ne pirmą kartą. Ankstesnio patikrinimo metu pareigūnai nustatė, kad švari, gamyboje naudojama stiklinė tara neapsaugota nuo aplinkos taršos ir laikoma tiesiog lauke. Taip pat netinkamai vykdami pačios įmonės numatyti savikontrolės sistemų aprašai: nevykdoma žaliavų priėmimo kontrolė ir neužtikrinamas tinkamas jų saugojimas, nekontroliuojamas maisto priedų naudojimas.
Už patikrinimo metu nustatytus pažeidimus įmonei pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso nuostatas paskirta nuobauda – įspėjimas ir nurodyta trūkumus pašalinti.

Š.m. balandžio 27 d. atliktas pakartotinis įmonės patikrinimas, siekiant įsitikinti ar įmonė tinkamai pašalino visus ankstesniojo patikrinimo metu nustatytus trūkumus. „Dalį anksčiau nustatytų trūkumų įmonė buvo pašalinusi, tačiau nustatyti nauji grubūs higienos reikalavimų pažeidimai. Nevykdoma kenkėjų (graužikų) kontrolė, inspektoriai patikrinimo metu akivaizdžiai nustatė graužikų veiklos pėdsakus taros ir žaliavų saugojimo patalpose. Tai reiškia, kad tiek gamyboje naudojama tara, tiek ir žaliavos galėjo būti užterštos ir mikrobiškai, ir fiziškai – graužikų ekskremetais. Tokios būklės negalėjome toleruoti, nes tai gali tiesiogiai įtakoti gaminamų produktų saugą ir kokybę“, sakė Alytaus apskr. valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos  veterinarijos sanitarijos ir maisto skyriaus vedėja Raimunda Krunglevičienė.

Įvertinus susidariusią situaciją ir tai, kad pažeidimai kartojasi, priimtas sprendimas sustabdyti UAB „Rivona“ vaisių, uogų ir daržovių konservų gamybos cecho veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius