Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 25

Sustabdytas siūlymas savivaldos rinkimuose įteisinti partijų ir komitetų koalicijas

Seime sustojo valdančiųjų inicijuotas projektas, kuriuo savivaldybių tarybų rinkimuose būtų leista sudaryti partijų ir rinkiminių komitetų koalicijas. Ketvirtadienį Seime per balsavimą dėl tokių valdančiųjų inicijuotų pataisų priėmimo registravosi tik 56 parlamentarai, kai įstatymo pataisų priėmimui būtinas ne mažiau kaip 71 Seimo nario kvorumas.
LR Seimo salė
Dėl nesurinkto kvorumo sustabdytas siūlymas savivaldos rinkimuose įteisinti partijų ir komitetų koalicijas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Balsavimui registravosi tik dviejų valdančiųjų frakcijų – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Socialdemokratų darbo partijos – atstovai.

Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pataisos numato, kad visuomeniniai komitetai iki rinkimų likus ne mažiau kaip 35 dienoms gali sudaryti koalicijas ir su partijomis, ir tarpusavyje – sujungti iškeltų kandidatų sąrašus į bendrą sąrašą, kuriame kandidatai surašyti pagal iš naujo nustatytą eilę.

Šias pataisas inicijavo „valstiečių“ frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis ir šios frakcijos narys Centro partijos pirmininkas Naglis Puteikis.

Pataisų iniciatoriai įsitikinę, kad šiuo metu pažeidžiamas lygiateisiškumo principas, nes koalicijas leidžiama sudaryti tik partijoms, o rinkimų komitetai tarpusavyje ir su partijomis koalicijų sudaryti negali.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius