Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 04

Sutapimai pagal Marijampolės socialdemokratus: po susitikimo su rinkėjais – nemokamas E.Kučinsko koncertas

Likus trims dienoms iki Seimo rinkimų Marijampolės kultūros centre buvo planuojamas socialdemokratų kandidatų susitikimas su gyventojais, o po jo – nemokamas žinomo estrados atlikėjo Edmundo Kučinsko koncertas. Nors socialdemokratai, pats atlikėjas ir ryšių su šia partija turinti laikinoji Marijampolės kultūros centro vadovė Rima Striaušienė sutartinai tvirtino, kad tai – tik sutapimas, po 15min klausimų socialdemokratai nusprendė susitikimą su rinkėjais perkelti kitur.
Edmundas Kučinskas
Edmundas Kučinskas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Apie planuojamą socialdemokratų kandidatų susitikimą Marijampolės kultūros centre savo renginių kalendoriuje paskelbė patys socialdemokratai.

15min nuotr. /Socialdemokratų renginių kalendorius
15min nuotr. /Socialdemokratų renginių kalendorius

Skelbimas apie tą pačią dieną įvyksiantį nemokamą E.Kučinsko koncertą patalpintas Marijampolės kultūros centro interneto tinklalapyje.

15min nuotr. /E.Kučinsko koncerto plakatas
15min nuotr. /E.Kučinsko koncerto plakatas

Įdomu tai, kad socialdemokratai su rinkėjais planavo bendrauti nuo 17 iki 18 valandos, o E.Kučinsko koncertas numatytas iškart po to – nuo 18 valandos.

Galima būtų pamanyti, kad socialdemokratai prieš rinkimus nusprendė pamaloninti rinkėjus nemokamu koncertu, ką Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) laiko rinkėjų papirkinėjimu. Tačiau socialdemokratai tikina, kad tai – tik sutapimas, o abu renginiai tarpusavyje nesusiję.

Socialdemokratai nuo koncerto atsižegnojo

Vienmandatėje Marijampolės rinkimų apygardoje kandidatuojantis parlamentaras Albinas Mitrulevičius 15min sakė, kad socialdemokratai planuoja savo renginius, o kultūros centras – savo.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Albinas Mitrulevičius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Albinas Mitrulevičius

„Jų reikalas, ką jie daro“, – sakė jis. A.Mitrulevičius tvirtino E.Kučinsko nepažįstantis ir matęs tik per televizorių.

Kitas Marijampolės socialdemokratas Ramūnas Burokas, į Seimą kandidatuojantis tik bendrame sąraše, apie susitikimą, kuriame dalyvaus, kalbėti nenorėjo ir tikino tik gavęs kvietimą į jį atvykti. Jo teigimu, susitikimą kultūros centre organizavo Marijampolės socialdemokratų rinkimų štabo vadovas Artūras Visockis.

Šis taip pat tikino, kad socialdemokratai užsisakė salę nuo 17 iki 17 val. 45 min., o apie kultūros centro organizuojamus renginius nieko nežino: „Mums reikėjo salės. Kadangi skyrius didelis, daug žmonių dalyvauja partinėje veikloje, mums reikia didelės salės.“

E.Kučinskas tikina su socialdemokratais net nekalbėjęs

Žinomas estrados atlikėjas E.Kučinskas savo ruožtu teigė nieko negirdėjęs apie prieš jo koncertą planuojamą socialdemokratų susitikimą su rinkėjais.

Jis pabrėžė jau apie 20 metų bendradarbiaujantis su Marijampolės kultūros centru.

Šiuo metu aš esu tikrai apolitiškas.

„Su jokiais socialdemokratais aš nekalbėjau, – tikino jis ir sakė, kad šios partijos atstovai jo koncertuoti tikrai neprašė. – Šiuo metu aš esu tikrai apolitiškas. Kažkada truputėlį dalyvavau savivaldybės lygmenyje, bet dabar esu visiškai apolitiškas, ir, tiesą pasakius, man visiškai nerūpi. Man svarbu susitikti su žmonėmis ir tiek.“

E.Kučinskas teigė, kad koncertuoti nemokamai yra tam tikra strategija – pirma pakvieti žmones į nemokamą koncertą, o į vėliau organizuojamus jau imi pinigus.

Bilietų į E.Kučinsko koncertus kainos – gana įvairios. Panaršius internete matyti, kad pigiausias bilietas gali atsieiti apie 12 eurų, brangesni – ir 30-40 eurų.

Informacijos apie įvykusius nemokamus koncertus internete rasti nepavyko.

Centro direktorė buvo socialdemokratų kandidatė

Laikinoji Marijampolės kultūros centro vadovė R.Striaušienė 15min teigė, kad E.Kučinskas padainuoti nemokamai kultūros centrui pažadėjo dar birželio mėnesį.

Centrui abu renginiai vienas po kito nėra patogu, nes pasirengti toje pat salėje įvyksiančiam E.Kučinsko koncertui teliks 15-20 minučių.

Pokalbio su 15min metu laikinoji direktorė jau žinojo, kurią tiksliai dieną buvo sudaryta sutartis su E.Kučinsku – rugsėjo 9-ąją. Tuo metu su socialdemokratais sutartį dėl salės nuomos ji teigė sudariusi visai neseniai.

Anot R.Striaušienės, kita data socialdemokratams netiko, o centrui abu renginiai vienas po kito nėra patogu, nes pasirengti toje pat salėje įvyksiančiam E.Kučinsko koncertui teliks 15-20 minučių.

„Mums visai tai neparanku, nes mes kūrybinį sezoną savo vykdome“, – pridūrė ji.

„Jis buvo pas mus birželio mėnesį, mes, kaip ir visada nemokamai... Ir mūsų kūrybinio sezono pradžioje buvo įėjimas nemokamas, kuriame buvo ir Kauno muzikinio teatro atlikėjai su savo programa. Lygiai taip mes su E.Kučinsku pasišnekėjome ir paklausėme jo, ar jis negalėtų mums taip padaryti. Jis šiuo metu turo neturi, tai, primindamas apie save, jis sutiko atlikti koncertą ir viskas“, – kaip nutiko, kad nepigius bilietus į koncertus pardavinėjantis E.Kučinskas sutiko koncertuoti už dyką, aiškino R.Striaušienė.

Daugiau nemokamų koncertų, kurie būtų planuojami Marijampolės kultūros centre, 15min aptikti nepavyko.

2015 metais R.Striaušienė su socialdemokratų partija dalyvavo savivaldos rinkimuose ir nurodė esanti socialdemokratų partijos narė.

Renginį perkėlė kitur

Galiausiai su 15min susisiekęs Marijampolės socialdemokratų rinkimų štabo vadovas A.Visockis pranešė, kad dėl kilusio triukšmo, norėdami visus nuraminti, socialdemokratai susitikimą su rinkėjais nusprendė perkelti į kitą vietą – viešbutį „Mercure“.

„Laikas lieka tas pats, tiesiog nenorime, kad eskaluotų mūsų temą ir žmonės mus ne taip suprastų“, – sakė jis.

Paprašytas patikslinti, ar S.Striaušienė yra socialdemokratų partijos narė, A.Visockis sakė to neva nežinantis, nes Marijampolės socialdemokratų skyrius yra didelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius