Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 27

Sutarta dėl statutinių darbuotojų

Ministro pirmininko sudaryta darbo grupė pasiūlė 8,829 mln. litų padidinti pirminės grandies statutinių darbuotojų atlyginimų fondą perskirstant kitus asignavimus.
Litai
Litai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Atlyginimas

Sprendimas pasiektas geranoriškai ir atsakingai tariantis visoms suinteresuotoms šalims: Vidaus reikalų ministerijos ir Policijos departamento vadovybei, Vyriausybės ir statutinių pareigūnų atstovams. Šis pasiūlymas bus teikiamas Vyriausybei svarstyti. Jei siūlymui pritartų Vyriausybė, didžiąja dalimi iki 2008 metų lygio būtų atkurtas darbo užmokesčio fondas pirminės grandies statutiniams darbuotojams ir nestatutiniams gaisrininkams. Tai reikštų, kad mažiausiai mokami policininkai, ugniagesiai, sienos apsaugos, vadovybės apsaugos tarnybų darbuotojai gautų tokį patį atlyginimą, kaip ir 2008 metais, praneša Vyriausybės spaudos tarnyba.

Darbo grupė taip pat konstatavo, kad Policijos departamente reikia didelių struktūrinių reformų, siekiant optimizuoti žmogiškuosius ir finansinius išteklius. Darbo grupė pabrėžė, kad dabartinis Policijos departamento bei kai kurių specializuotų policijos įstaigų statusas ir pavaldumas nėra racionalus, keliantis abejonių dėl tinkamo valdžių atskyrimo principo taikymo. Tikrai nėra normalu, kad už viešąjį saugumą atsakinga ministerija turi ribotus įgaliojimus skiriant ir atleidžiant policijos generalinį komisarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius