-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 06 13

Šiaulių miesto savivaldybė ir Lietuvos kariuomenė pasirašė bendradarbiavimo sutartį

Penktadienio rytą Šiaulių miesto savivaldybės meras Justinas Sartauskas ir Lietuvos kariuomenės vadas Arvydas Pocius pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Teigiama, kad ši sutartis yra naudinga miestui ir kariuomenei – sumažės biurokratinių formalumų.
Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis
Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Birželio 13 dieną Šiaulių miesto savivaldybėje pasirašyta Savivaldybės ir Lietuvos kariuomenės bendradarbiavimo sutartis.

Prieš padėdamas parašą miesto meras Justinas Sartauskas priminė, kad kariuomenė yra gyva ir neatskiriama miesto dalis. Kariai dalyvauja šventėse, bendradarbiauja Šiaulių oro uosto veikloje.

Meras priminė, kad prieš du dešimtmečius buvo daug diskusijų, ar Šiauliams reikia oro uosto, tačiau dabar tuo mažai kas abejoja.

Šiauliai daug padeda kariniam oro uostui, o kariai ir NATO misija garsina Šiaulius per visą pasaulį.

Lietuvos kariuomenės vadas Arvydas Pocius teigia, kad tokia sutartis yra abipusiai naudinga. Jo manymu, miestas daug padeda kariniam oro uostui, o kariai ir NATO misija garsina Šiaulius per visą pasaulį. Visą tai reikia įforminti sutartimi.

Pasirašant sutartį dalyvavo ir naujai paskirtas Lietuvos Karinių oro pajėgų vadas Audronis Navickas. Naujasis vadas yra kilęs iš Šiaulių, nemažai čia gyvenęs. Vadas mano, kad bendradarbiavimo sutartis yra būtina.

Šiaulių oro uosto direktorius Romas Mikšys.akcentavo, kad tokios sutarties dar jam neteko niekur matyti. Jo nuomone, daugybė darbų, kuriais šiuo metu kariai ir civiliai dalijasi, bus vykdomi paprasčiau ir civilizuočiau – bendradarbiavimo sutarties, o ne pavienių sprendimų pagrindu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius