Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 02 21

Suvažiavimą „prisikėlėliai“ pasitinka susiskaldę

Trūksta tik muštynių. Tačiau iki jų irgi buvo netoli. Tokia įkaitusi atmosfera tvyro vienos svarbiausių valdančiųjų partijų – „prisikėlėlių“ – gretose.
Tautos prisikėlimo partija
Teigiama, kad Arūnui Valinskui galvos skausmą kelia ir rietenos partijos viduje. / Juliaus Kalinsko/Dienraščio „15 minučių" nuotr.

Seimo pirmininko Arūno Valinsko bendražygiai jau ėmė atvirai švaistytis raginimais vieni kitus šalinti iš frakcijos ar partijos. Nesutarimai tarp A.Valinsko draugų ir partijos opozicijos ypač paaštrėjo partijos suvažiavimo, kuris turėtų įvykti šį savaitgalį, išvakarėse, teigia „Lietuvos rytas“.

Kritikos strėlės į A.Valinską pastaruoju metu lekia iš visų pusių. Etikos ir procedūrų komisija užversta skundais dėl jo elgesio, o opozicinė „tvarkiečių“ frakcija pradėjo vertimo iš parlamento pirmininko posto procedūrą.

Vos ne iki muštynių prieita. Bent jau grasinta tuo, – kalbėdami su „Lietuvos rytu“ šaipėsi kai kurie „prisikėlėlių“ frakcijos nariai.Didžiausia košė dabar verda pačioje Tautos prisikėlimo partijoje, kuri apgraibomis rengiasi šį sekmadienį sostinėje įvyksiančiam suvažiavimui. Šaltinių „prisikėlėlių“ gretose teigimu, A.Valinskas ir jam ištikimi asmenys stengiasi, kad suvažiavimas apsiribotų dviem darbais – Seimo vedėją iškeltų kandidatu į prezidentus ir priimtų partijos programą.

Tuo tarpu kitas „prisikėlėlių“ sparnas siekia, kad suvažiavimas priimtų ir naujus partijos įstatus, pagal kuriuos būtų suformuota normali partijos vadovybės struktūra.

Šiuo metu visus pagrindinius sprendimus priima kelių žmonių – A.Valinsko ir jo bičiulių – taryba. Seimo pirmininkas nuogąstauja, kad patvirtinus naujus įstatus jis su kompanija gali prarasti turimą įtaką.

Vienas paskutinių specialiosios darbo grupės, skirtos suvažiavimui rengti, posėdžių buvo ypač karštas. „Vos ne iki muštynių prieita. Bent jau grasinta tuo“, – kalbėdami su „Lietuvos rytu“ šaipėsi kai kurie „prisikėlėlių“ frakcijos nariai.

Seime jau seniai vieša paslaptis, kad Tautos prisikėlimo partija ir jos frakcija yra skilusi. Vienoje pusėje yra A.Valinskas, absoliuti dauguma buvusių pramogų verslo atstovų, buvęs „A.Valinsko tvenkinių“ darbuotojas Vincas Babilius, Ekonomikos komiteto pirmininkas Dainius Budrys.

Kitoje barikadų pusėje – Seimo Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijos pirmininkas Aleksandras Sacharukas, Saulius Stoma, Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkas Vytautas Kurpuvesas.

Neseniai viena stovyklų ragino atsikratyti V.Babiliaus, taip pat mėgino tramdyti posėdyje įsisiautėjusį D.Budrį. A.Valinsko šalininkai smogė atgal, grasindami iš „prisikėlėlių“ gretų pašalinti A.Sacharuką.

Teigiama, kad maištininkai nepatenkinti ir partijos deleguotų ministrų veikla. Itin daug kritikos sulaukia kultūros ministras Remigijus Vilkaitis – esą jis pasipūtęs, be to, nepasitaręs su partija į ministeriją priima savus žmones, rašo „Lietuvos rytas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius