-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 22

Suvažiavime Valinskas tapo „Ekscelencija“ (atnaujinta 14.15 val., nuotraukos)

Sekmadienį vykusiame Tautos prisikėlimo partijos suvažiavime delegatai oficialiai patvirtino Arūno Valinsko kandidatūrą artėjančiuose prezidento rinkimuose.
Tautos prisikėlimo partijos suvažiavimas
Tautos prisikėlimo partijos vadovybės rinkimai atidėti trims savaitėms. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Susirinkusiuosius suvažiavimo pradžioje pasveikino ir kitų partijų – Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų ir centro sąjungos, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio, Darbo partijos ir socialdemokratų atstovai.

Sveikinimo žodį taręs Vytautas Bogušis, Liberalų ir centro sąjungos pirmininko pavaduotojas, neslėpė ironijos: į partijos pirmininką Arūną Valinską iškart kreipėsi „jo ekscelencija“. 15min.lt primena, kad A.Valinskas penktadienį viešai pareiškė kandidatuosiąs prezidento rinkimuose, nors partijos kandidatą suvažiavimas patvirtino tik šiandien.

Žiniasklaidoje vakar pasirodė pranešimai, kad partija skyla – tai patvirtino ir A.Valinsko pranešimas, kad šios dienos suvažiavimui paruošti du įstatų projektai. Įstatų ir valdžios organas suvažiavimo darbotvarkėje buvo perkeltas į pabaigą, o vėliau jį pasiūlyta išvis nukelti kitam suvažiavimui, vyksiančiam po trijų savaičių.  

Kandidatui reitingai nerūpi

Seimo pirmininkas, suvažiavimo pradžioje kreipdamasis į bendražygius, pabrėžė, kad jam reitingai nėra svarbūs – esą partija dirbs nepaisydama krentančio pasitikėjimo.

„Tai ne pergalė, o didžiulė atsakomybė, kurią pasiryžę nešti nežiūrėdami į skaičiukus, vadinamus reitingais“, – apie buvimą valdančiosios koalicijos dalimi kalbėjo A.Valinskas. 

Prasidėjus svarstymams dėl kandidato Prezidento rinkimuose, vieninteliu kandidatu buvo iškeltas A.Valinskas. „Jei yra siūloma mano kandidatūra, tai aš sutinku“, – pareiškė Seimo pirmininkas.

Atviru balsavimu už šią kandidatūrą pasisakė 249 , prieš – 3, o susilaikė 109 delegatai.

Žada nepažeisti etikos normų

Prisikėlėlių“ lyderis savo šansus rinkimuose vertina atsargiai – esą tai spręs tik rinkėjai.

Manau, rasime patį geriausią variantą, kuris nesikirs nei su įstatymais, nei su etika. Mielai važiuočiau (kaip kandidatas susitikti su rinkėjais – aut. past.) savo mašina, tačiau mano pareigos yra tokios, kad to nelabai galiu daryti. Manau, kad tarsimės su Vadovybės apsaugos departamento kolektyvu“, – paklaustas, kaip derins Seimo pirmininko ir kandidato į prezidentus veiklą, sakė A.Valinskas.

Jei A.Valinskas taptų Lietuvos prezidentu, kaip savo galimus įpėdinius partijos pirmininko poste jis įvardijo Laimontą Dinių bei Vytautą Kurpuvesą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius