-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 24

Sužeistą stirniuką gelbėję panevėžiečiai sulaukė Aplinkos ministerijos įvertinimo

Kovo 6-osios naktį gelbėję sužeistą stirniuką panevėžiečiai neliko nepastebėti. Aplinkos ministerija nusprendė gelbėjimo operacijos dalyvius apdovanoti padėkomis ir atminimo dovanomis.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Stirniuko gelbėjimas vyko kovo 6-ąją, prabėgus vos valandai po vidurnakčio. Namo grįžę junuoliai pastebėjo šalia automobilių stovėjimo aikštelės blizgančias gyvūno akis. Priėję arčiau vaikinai įsitikino, kad prie medžio guli stirniukas. Netrukus paaiškėjo, kad gyvūnas sužeistas.

Vaikinai dėjo visas pastangas, kad išgelbėtų gyvūną. Jaunimui padėjo ir Panevėžio gyvūnų globos draugijos vadovė Rūta Liberienė, kuri sužeistam gyvūnui parūpino pastogę iki ryto.

VIDEO: Panevėžiečiai pasirūpino sužalotu stirniuku

Ryte stirniuką apžiūrėjo veterinarai. Visgi buvo nuspręsta gyvūną užmigdyti, mat jo patirtos traumos buvo rimtesnės nei manyta.

Plačiau apie šią istoriją galite skaityti čia.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Antradienį Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamente buvo surengta padėkų įteikimo ceremonija. Aplinkos viceministro Lino Jonausko pasirašytus padėkos raštus gelbėjimo operacijos dalyviams įteikė įstaigos vadovas Valdemaras Jakštas.

Už tą jautrumą ir šilumą norime jums atsidėkoti.

„Norisi, kad tokie gražūs jaunų žmonių poelgiai būtų viešinami. Tegul kiti žmonės pamato, kad yra tokių neabejingų piliečių. Tas įvykis įvyko naktį. Kitas žmogus galbūt būtų apsisukęs, apsimetęs, kad nieko nematė ir tiesiog nuėjęs. Už tą jautrumą ir šilumą norime jums atsidėkoti. Džiaugiamės galėdami jums įteikti šias viceministro pasirašytas padėkas“, – sakė V.Jakštas.

Atsiimti apdovanojimų atvyko vienas iš keturių vaikinų, kovo 6-osios naktį gelbėjusių stirniuką. 

Kiti trys jaunuoliai mokosi arba dirba kituose miestuose, tad atvykti negalėjo. Taip pat padėka įteikta ir stirniukui nakvynę parūpinusiai R.Liberienei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius