Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 23

Šv.Kristoforo statulėlės – meninikams, dvasininkams, verslininkams, mokslininkams ir krepšinio komandai (nuotraukos)

Dvyliktus metus iš eilės labiausiai Vilniui nusipelniusiems asmenims įteiktos šv. Kristoforo statulėlės.
Nijolė Ruzgienė ir Vilius Navickas
Nijolė Ruzgienė ir Vilius Navickas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Rotušėje vykusioje ceremonijoje apdovanoti meno, kultūros, mokslo, sporto, verslo, bendruomenės telkimo srityse pasižymėję vilniečiai. Skulptoriaus Eriko Daugulio statulėles laureatams teikė sostinės meras Vilius Navickas.

Šių metų šv. Kristoforo statulėlių laureatai:

Menininkas Gitenis Umbrasas – „Už mažus ir didelius Vilniaus stebuklus“. Tai vienas įdomiausių Vilniaus menininkų, pagarsėjęs tokiais kūriniais kaip Neries „Meilės krantai“, „Stebuklo“ plytelė Katedros aikštėje, „Čiulbantis kryžius“ Žvėryne ir 30 kv. m. mozaika „Trejybė“ Tuskulėnų rimties parko kolumbariumo kupole.

Kunigas Alessandro Barelli – „Už Vilniaus jaunuomenės ugdymą savitarpio pagalbos dvasia“. 11 metų Lietuvoje gyvenantis ir puikiai lietuviškai kalbantis kunigas dirba Šv. Bosko saleziečių parapijoje Lazdynuose, vadovauja Saleziečių Vilniaus namams, organizuoja vaikų užimtumą po pamokų ir vasaros atostogų metu.

Žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviško ūkio kokybė“ direktorius Mindaugas Maciulevičius – „už ūkininkų turgelių dovaną Vilniaus žmonėms“. Laureatas 8 metus su šeima gyveno Airijoje, 2008 metais grižo į Lietuvą. M.Maciulevičius yra vienas iš pagrindinių mobiliųjų ūkininkų turgelių iniciatorių ir įgyvendintojų.

Grafikė Eglė Vertelkaitė –  „Už atbudusią Literatų gatvę“. Menininkės darbai peržengia tradicinės grafikos ribas. Kūryba konceptuali, intelektuali, įgaunanti filosofinę reikšmę. E.Vertelkaitė yra projekto „Literatų gatvė“ sumanytoja. Projekto idėja – menų bendrumas ir integralumas. Menininkai kviečiami sukurti dailės kūrinį, dedikuotą pasirinktam literatui.

Skulptorius Tadas Gutauskas – „Už visuomenės įtraukimą į kūrybos procesą“. Svarbiausi menininko kūriniai „Verslo trikampio“ biurų centre stovintys „Dvyniai‘, prie „Siemens“ arenos – skulptūra Lietuvos krepšiniui. Šiemet Vingio parke buvo atidengtas „Vienybės medis“. Skulptoriaus kūriniuose vyrauja modernumo ir europietiškumo nuotaikos, autorius savo idėjomis sudomina visuomenę, įtraukia ją į savo projektus.

UAB „Arcus Novus“ direktorius Vidmantas Tomkus – „Už sostinės kūrybinių industrijų plėtrą“. V. Tomkus yra aktyvus „Saulėtekio slėnio“ mokslo ir technologijų parko bendruomenės narys, Lietuvos įsitraukimo į Europos kosminę programą rėmėjas. Jo vadovaujamas Liepiškių technologijų parkas – vienintelė Baltijos šalyse veikiančios palydovinės ryšių technologijų stotis, galinti perduoti aukščiausios kokybės signalą į bet kurią pasaulio šalį.

Profesorė Gražina Stanislava Drąsutienė – „Už akademišką išmintį ir moterišką kantrybę kovoje už gyvybės stebuklą“. Laureatė yra Vilniaus miesto universitetinės ligoninės Moterų klinikos vadovė, Akušerijos ir ginekologijos klinikos vedėja, 4 knygų, kelių mokymo metodinių priemonių autorė.

Kunigas Vaidas Vaišvilas – „Už gailestingumo stebuklo šviesą Vilniui ir vilniečiams“.

„Ambersail“ klubo įkūrėjas, Tūkstantmečio odisėjos sumanytojas, organizatorius ir pagrindinis rėmėjas Raimundas Daubaras –  „Už Tautišką giesmę iš Vilniaus visam pasauliui“.

Vilniaus krepšinio klubas „Lietuvos rytas“ – „Už vilniečiams dovanotą pergalių džiaugsmą“. 2008/2009 m. sezonas buvo vienas sėkmingiausių klubo istorijoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius