Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 19

Šv. Kristoforo statulėlės – sportininkei Laurai Asadauskaitei, kunigui Juliui Sasnauskui, galerininkei Nidai Rutkienei ir dar septyniems vilniečiams

Dešimt labiausiai nusipelniusių vilniečių trečiadienio vakarą apdovanoti garbingiausiu Vilniaus miesto apdovanojimu – Šv. Kristoforo statulėlėmis. Tarp nominantų atsidūrė ir verslo, ir kultūros, ir sporto bei medicinos žmonės.
Penkiakovininkei, Londono olimpinių žaidinių čempionei Laurai Asadauskaitei Šv.Kristoforas atiteko už nuopelnus sportui.
Penkiakovininkei, Londono olimpinių žaidinių čempionei Laurai Asadauskaitei Šv.Kristoforas atiteko už nuopelnus sportui. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip kalbėjo Šv. Kristoforo apdovanojimų komisijos narys, Architektų sąjungos Vilniaus skyriaus vadovas Tadas Balčiūnas, neturėtų nusiminti tie, kurie šįkart nebuvo apdovanoti, nes svarbiausia ne statulėlė, kur kas svarbiau mylėti mūsų gražų, paslaptingą miestą.

Šv. Kristoforo statulėles įteikė Vilniaus meras Artūras Zuokas. Savo kalboje jis pabrėžė, kad dar vieneri Vilniaus metai praeina, o šitame kelyje ir miestą, ir žmones lydi Vilniaus globėjas – Šv. Kristoforas.

„Jie yra tie, kurie skatina gėrį ir grožį ir yra įsipareigoję savo miestui ir kraštui“, – apie laureatus kalbėjo meras.

Valstybiniam Vilniaus kvartetui įteikta pirmoji šių metų Šv.Kristoforo statulėlė – už nuopelnus kultūrai. Audronė Vainiūnienė, laikydama rankose gana nelengvą statulėlę, sakė šiandien ypatingai pajutusi, kas yra Vilnius ir jo dvasia, nors Vilniaus vardą kvartetas nešioja jau beveik keturi dešimtmečius.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./`v. Kristoforo apdovanojimų vakaras.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Šv. Kristoforo apdovanojimų vakaras.

Verslininkas Arvydas Strumskis pagerbtas už verslumo skatinimą ir jaunosios kartos švietimą. Jis prisipažino gimęs, augęs ir visą gyvenimą praleidęs Vilniuje. „Įvairia veikla teko užsiimti, net ir statybomis, kai reikėjo statyti barikadas prie Aukščiausiosios Tarybos. Didžiuojuosi, kad čia esu“, – dėkodamas kalbėjo A.Strumskis.

Penkiakovininkei, Londono olimpinių žaidinių čempionei Laurai Asadauskaitei Šv.Kristoforas atiteko už nuopelnus sportui. Sportininkė pasidžiaugė sėkmingais metais, padėkojo tiems, kurie skyrė apdovanojimą būtent jai. „Yra stipresnių, labai stiprių sportininkų, bet šiandien mano diena, mano sėkmė“, – šypsojosi čempionė.

Centro poliklinikos direktorius Kęstutis Štaras atsiėmė apdovanojimą už nuopelnus medicinai. Medikas dėkodamas už apdovanojimą prisiminė legendą apie Šv. Kristoforą, kuris per upę kėlė silpniausius, paliegusius. O medikų darbas taip pat esąs toks. „Man pavyko suburti tokią komandą, kuri gerai dirba, yra pilna idėjų, inovacijų. Šis apdovanojimas yra įsipareigojimas vilniečiams, Vilniui, šeimai“, – kalbėjo K.Štaras.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Kunigas Julius Sasnauskas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Kunigas Julius Sasnauskas

Už labdaringą veiklą apdovanojimą atsiėmė klubas „Vilniaus ZONTA“ ir jos steigėja, vadovė Ramunė Trakymienė. Moteris prisipažino, kad klubą labai sujaudino šis apdovanojimas. „Ne todėl, kad klubo moterys būtų menkai prisidėjusios prie mūsų miesto klestėjimo. Bet kaip pasaulinės moterų organizacijos dalelė, rūpinamės moterų padėtimi visame pasaulyje. Tai sudėtingiausi regionai – Afrika, Vidurio Azija, Centrinė Amerika, kurie gana toli nuo Vilniaus. Bet Vilniaus klubo moterims rūpi ir tai, kas vyksta Lietuvoje“, – kalbėjo R.Trakymienė. Tuo pačiu klubo vadovė pasiteiravo, kad galbūt Vilniaus Rotušėje atsirastų vieta demonstruoti nevyriausybinių organizacijų apdovanojimus ir taip skatinti veikti kitus.

Už pagalbą Vilniaus šeimoms padėkota Vilniaus miesto motinos ir vaiko pensiono direktorei Nijolei Dirsienei. Laureatė užtikrino – šeimoms bus padedama ir toliau, o Vilniaus bendruomenei padėkojo už knygas, drabužius, saldainius, skambučius ir sveikinimus, nes visa tai padeda pensione gyvenančioms mamoms ir jų vaikams jaustis jaukiau.

Už šeimyninio verslo skatinimą pagerbti Asta ir Česlovo Žemaičiai, įkūrę parduotuvę „Šturmų švyturys“. Jie apdovanojimą atsiėmė kartu su sūnumis. Č.Žemaitis pirmiausia padėkojo žmonai ir sūnums, kad visi drauge pradėjo prieš septynerius metus šį „žuvies kelią“. Jis pasakojo norėjęs Vilniuje įkurti tokią parduotuvę, kuri galėtų drąsiai konkuruoti su bet kurio Europos didmiesčio parduotuvėmis.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Už aeimyninio verslo skatinimą pagerbti Asta ir Česlovas Žemaičiai į sceną atsivedė ir savo sūnus.vyturys.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Už šeimyninio verslo skatinimą pagerbti Asta ir Česlovas Žemaičiai į sceną atsivedė ir savo sūnus.

Architektas Robertas Zilinskas gavo statulėlę už Vilniaus architektūros paveldo saugojimą. Pademonstravęs, kad statulėlė sveria nemažai, jis pasidžiaugė, jog jo srities darbas buvo pastebėtas ir įvertintas. „Tai ne vieno žmogaus darbas, tai daugybės įvairių specialistų kolektyvinė veikla, kurie tęsia savo pirmtakų pradėtus darbus. Neįmanoma kažką nuveikti be savo mokytojų, mokinių, kolegų, todėl, manau, ši statulėlė daugiau ne man, o mums, kurie iki šiol neesame gavę tokių apdovanojimų“, – kalbėjo R.Zilinskas.

Už nuopelnus šiuolaikiniam menui apdovanojimą gavo galerijos „Vartai“ direktorė Nida Rutkienė. Galerininkė, laikydama statulėlę rankose, nusijuokė: sunki ta garbė, bet pakeliama. „Galerija – tai ne vienas žmogus, tai didelė komanda. 1991 metais pradėjau kurti tą galeriją, pro kurią praėjo tiek daug dailininkų, muzikantų, kuriuos matau ir šiandien salėje. Man labai gera dėkoti savo akių šviesai – savo dukroms. Mums didelė garbė, kad galime dirbti savo mylimam miestui“, – dėkojo N.Rutkienė.

Kunigui Juliui Sasnauskui teko lipti į sceną ir atsiimti Šv. Kristoforo statulėlę už meilę Vilniui ir vilniečiams. Kunigas prisipažino, kad drovu būti apdovanotam ne už nuopelnus, o už meilę. „Linkiu, kad kas aukštybėse, kas pažeme pamatytume, koks tas Vilnius gražus, koks brangus ir kad kiekvienas sektume tą Vilniaus pasaką“, – sveikindamas su Šv. Kalėdomis sakė kun.J.Sasnauskas.

Šiemet labiausiai nusipelnę vilniečiai statulėlėmis apdovanoti penkioliktą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius