2010 12 06

Šv. Mikalojaus dieną paskelbta Senamiesčio loterijos pradžia (nuotraukos)

Gruodžio 6 dieną minima Šv.Mikalojaus – Kauno globėjo diena. Ta proga Kauno senamiestyje prasidėjo kalėdinė Senamiesčio loterija „Laimės šulinys“. Loterijoje miestiečiai galės laimėti daugybę Senamiesčio verslininkų įsteigtų prizų, tarp kurių – kelionė į Vieną ir Budapeštą.
Šventės akimirkos
Šventės akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

 Loterijos organizatoriai kviečia dalyvius apsilankyti svetingiausiose Senamiesčio kavinėse ir parduotuvėse, rinkti jų antspaudus, o loterijos bilietą mesti į „Laimės šulinį“, kuris iki pat Naujųjų metų stovės Kauno Rotušėje.

Sekmadienį Kaune pirmą kartą organizuota Šv.Mikalojaus šventė. Šis šventasis vadinamas Kalėdų senelio pirmtaku, be to, jis – 1998 metais, kai buvo tvirtinama Kauno miesto diena, jis paskelbtas Kauno globėju.

“Iki šiol nebuvo populiarinama žinia, kad Kauno miesto globėjas – Šv. Mikalojus. Tačiau istoriniai šaltiniai tai įrodo: Šv. Mikalojus vaizduojamas miesto antspauduose, jo vardas rastas Rotušės koklyje, jo atvaizdas – Suolininkų knygoje”, – sakė vienas šventės sumanytojų ir įkvėpėjų, Rotušės draugijos narys Kęstutis Ingnatavičius. Pasak jo, kaip Vilnius turi Šv. Kristoforą, taip Kaunas tikrai turi teisę turėti Šv. Mikalojų.

Šventės ašimi pasirinktas XVIII a. Šv. Mikalojaus paveikslas iš Šv. Mikalojaus (Benediktinų) bažnyčios, kuris visą sekmadienį buvo eksponuojamas altoriuje šventų mišių Arkikatedroje bazilikoje už Kauną ir kauniečius metu. Po to didžiulė drobė, lydima iškilmingos palydos, atnešta į Kauno Rotušę.

Šv.Mikalojaus dienos šventėje pradėta dar viena tradicija: iš Rotušės prieigose eksponuojamos vaško lydymo krosnies surinktos miesto svečių paliktos monetos nuo šiol kasmet, Šv. Mikalojaus dieną, bus aukojamos labdarai. Šįkart beveik 800 Lt monetomis trijuose Šv. Mikalojaus maišeliuose buvo įteikti Senamiestyje įsikūrusiai labdaros valgyklai ir vaikų dienos centrams, kuriuose lankosi socialiai remtinų šeimų vaikai.

Šventės organizatoriai – Rotušės aikštės draugija, kuri jungia Rotušės aikštėje įsikūrusius verslininkus bei visuomenės atstovus, tikisi, kad Šv. Mikalojaus šventė taps tradicine. Šiemet šventė organizuota draugijos lėšomis, todėl miestui nieko nekainavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius