-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 03

Svaigins „Pavasario tango“ koncertas

„Pavasario tango“ – toks koncertas penktadienį kvies klaipėdiečius ir miesto svečius, kuriame muzikuos fortepijoninis trio „Kaskados“. Klaipėdos koncertų salėje tą vakarą gros pianistė Albina Šikšniūtė, smuikininkė Rusnė Mataitytė ir violončelininkas Edmundas Kulikauskas.
Klaipėdos publikai muzikuos fortepijoninis trio „Kaskados“.
Klaipėdos publikai muzikuos fortepijoninis trio „Kaskados“. / Koncertų salės nuotr.

Prieš kelioliką metų trys ambicingi muzikai susibūrė į fortepijoninį trio, muzikologės Beatos Baublinskienės žodžiais tariant, „vienijami noro pasakyti savo ir savitą žodį nūdienos koncertinėje erdvėje. Klasikinė ansamblio sudėtis ir solidūs akademinio išsilavinimo pagrindai tarsi savaime įpareigojo gilintis į žanro klasiką.“ Netrukus jų kruopštų darbą vainikavo ir sėkmė – I-oji vieta J. Brahmso kamerinių ansamblių konkurse Austrijoje.

R.Mataitytės nuomone, grojant klasiką, reikia tobulai valdyti instrumentą: privaloma garso kokybė, ideali intonacija, štrichų įvairovė, frazuotės elegancija. „Todėl mes su „Kaskadų“ trio kolegomis vis grįžtame prie klasikos, kad per ją augtume, tobulėtume kaip instrumentalistai, ansamblistai ir kaip menininkai“, – teigia smuikininkė.

Tai populiariausios klasikinės miniatiūros, kurios patrauks  kiekvieną, net ir patį reikliausią klausytoją.

Pernai pasirodė nauja „Kaskadų“ trio kompaktinė plokštelė su lietuvių kompozitorių kūriniais. Trio atlikėjams nuo pat pradžių, kaip pastebi B.Baublinskienė, buvo svarbus modernumas tiek formuojant savo repertuarą, tiek kuriant savo įvaizdį. Mat ansamblio vardui buvo pasirinktas lietuvių šiuolaikinės muzikos guru Osvaldo Balakausko kūrinio pavadinimas.

Tačiau šįkart ansamblio koncerte lietuviškų opusų nebus. Programą „Pavasario tango“ pradėję stambios formos Bedřicho Smetanos kūriniu vėliau alikėjai klausytojams padovanos visą puokštę romantinių miniatiūrų. Dauguma jų – šokio žanro.

„Ši mūsų programa, arba tiksliau antroji jos dalis, sudaryta iš klasikinės muzikos „hitų“, – pasakoja R.Mataitytė. – Tai populiariausios klasikinės miniatiūros, kurios patrauks kiekvieną, net ir patį reikliausią klausytoją. Miniatiūras atlikti yra ypač sudėtinga. Jos reikalauja iš atlikėjų meistriškumo ir sugebėjimo per porą minučių sukurti mini pasaulį, pilną gyvybės bei spalvų. Visos jos puikiai aranžuotos ir žaižaruoja virtuoziškumu.“

Koncertas „Pavasario tango“ Klaipėdos koncertų salėje – kovo 4 dieną, 18 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius