Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 05 19 /17:46

Svarbiausios šio antradienio naujienos apie koronavirusą ir karantiną

Kadangi pastaruoju metu naujienų srautas apie koronavirusą bei karantiną yra labai didelis, 15min siūlo čia, vienoje vietoje, perskaityti pagrindines šio antradienio, gegužės 19 d., naujienas apie tai.
Patikros akimirka
Asociatyvi nuotrauka / Arno Strumilos / 15min nuotr.

1. Per pastarąja parą nustatyta 15 naujų koronaviruso atvejų. Iš viso patvirtinti 1562 atvejai, pasveikusiais laikomi 1025 asmenys, serga 471 žmogus, mirė 60 žmonių. Spaudos konferencijos metu Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė pranešė, kad COVID-19 nustatytas Vilniaus Žirmūnuose veikiančiam „McDonald's“ (Kareivių g. 13) restorano darbuotojui bei tame pačiame rajone esančio prekybos centro „Rimi“ (Žirmūnų g. 64) darbuotojui.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Uždarytas „McDonald's“ restoranas Žirmūnuose
Luko Balandžio / 15min nuotr./Uždarytas „McDonald's“ restoranas Žirmūnuose

2. „Rimi“ pranešė, kad laikinai uždaromas gamybos padalinys: ten jau anksčiau buvo nustatyti du koronaviruso atvejai. Įmonė kiek vėliau paskelbė, kad ten pat susirgo dar vienas darbuotojas, iš viso – jau ketvirtas. Taip pat bus uždaromas ir Žirmūnuose esantis „McDonald's“ restoranas.

3. Liga užsikrėtė ir keturi Santaros klinikų darbuotojai: vienas dirbo reanimacijoje, trys – Infekcinių ligų korpuse. Taip pat skelbiama, kad susirgo Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės darbuotojas.

4. Kauno klinikinėje ligoninėje taip pat nustatyti dar keturi nauji COVID-19 atvejai Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus darbuotojams. Tiriama, ar neužsikrėtė nuo paciento.

15min nuotr./Mitai apie priemones nuo COVID-19
15min nuotr./Mitai apie priemones nuo COVID-19

5. Koronaviruso židiniu tapusi Vilniaus miesto ligoninė atsidurs teisėsaugos dėmesio centre: NVSC dėl situacijos šioje įstaigoje kreipėsi į prokuratūrą. G.Megelinskienė nurodė, kad ligoninės vadovas sako netiesą, kad negavo nurodymų iš NVSC. Esą raštų siųsta tiek daug, kad neišeina suskaičiuoti, taip pat nurodymai buvo teikiami žodžiu. Vilniaus klinikinės ligoninės darbuotojai teigia, kad informacija apie saugos pažeidimus – netiesa.

6. Jei situacija dėl COVID-19 Lietuvoje neblogės, bus duotas leidimas vasarą organizuoti masinius renginius, teigia premjeras Saulius Skvernelis. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga spaudos konferencijoje minėjo, kad karantinas yra svarbus kaip teisinis režimas infekcijų kontrolei. Pasak jo, su teisininkais šiuo metu vertinama, ar jį dar reikia pratęsti po gegužės 31 dienos, ar galima nutraukti, tačiau ministras mano, kad karantinas galėtų trukti ilgiau.

7. Gydytojai perspėja apie pavojų: daliai žmonių prašymas likti namie – pavojingas gyvybei, nes jie vengia kreiptis į polikliniką ar kitas gydymo įstaigas.

8. Kaip koronavirusas keičia Europą: ar tikrai įmanomos pavojingos pasekmės?

9. Koronavirusas pasaulyje: Latvijoje mirė dar du žmonės, Rusijoje – jau daugiau nei 300 tūkst. patvirtintų infekcijų. JAV prezidentas Donaldas Trumpas atskleidė vartojąs antimaliarinį preparatą hidroksichlorokviną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius