-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 30

Svarstant vandens kainas Vilniaus taryboje kilo konfliktas tarp Artūro Zuoko ir Vido Urbonavičiaus

Vilniaus tarybos posėdyje svarstant klausimą dėl šalto vandens kainos didinimo aistros net virė. Nors taryba nepritarė kainoms, kurias jau patvirtino Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK), po svarstymo konfliktas įsižiebė tarp mero Artūro Zuoko ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nario Vido Urbonavičiaus.
savivaldybė, vilniaus miesto savivaldybė, taryba
savivaldybė, vilniaus miesto savivaldybė, taryba / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

VKEKK nutarimu įsigalioti turi trys skirtingos vandens kubinio metro kainos. Vilniečiai už geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugas, kuriems vanduo apskaitomas bute, mokės 4,86 Lt už kub. m (be PVM). Šiuo metu tokie gyventojai moka už kubinį metrą vandens 3,61 Lt (be PVM).

Gyventojai, kurie už vandenį atsiskaito pagal daugiabučio namo įvado skaitiklį, už vandens kubą mokės mažiau – 4,36 Lt/m3 (be PVM), o individualių namų savininkai – 4,41 Lt/m3 (be PVM).

BFL/Vyginto Skaraičio nuotr./Vidas Urbonavičius
BFL/Vyginto Skaraičio nuotr./Vidas Urbonavičius

Šią kainą turėjo patvirtinti ir Vilniaus taryba. Opozicija siūlė sprendimą keisti ir siūlyti kainą didinti gerokai mažiau, tačiau klausimas iš viso buvo atmestas.

Anot savivaldybės Energetikos ir aplinkos departamento direktoriaus Virginijaus Dastiko, savivaldybė apie sprendimą informuos VKEKK, kuri turi teisę kainą „Vilniaus vandenims“ patvirtinti vienašališkai.

Tačiau neigiamas sprendimas diskusijų nesustabdė. V.Urbonavičius norėjo pasakyti repliką po balsavimo, tačiau meras jį nutraukė ir tęsė posėdį toliau. Tuomet opozicinės frakcijos narys ir aršus A.Zuoko kritikas puolė prie tribūnos ir į ten esantį mikrofoną išsakė savo pastabas.

„Nuo šiol taip ir darysiu – replikas po balsavimo eisiu išsakyti iš tribūnos“, – piktinosi V.Urbonavičius.

Tuo tarpu Vilniaus meras A.Zuokas pareiškė, kad V.Urbonavičiui galima pastatyti net atskirą mikrofoną, tiesa, už durų, kur politiko esą niekas negirdėtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius