-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 03

Svarsto ilginti darbuotojų bandomąjį laikotarpį

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje (SADM) svarstoma, kad Lietuvoje reikėtų ilginti naujiems darbuotojams taikomą trijų mėnesių bandomąjį laikotarpį, praneša Lietuvos radijas.

Jis esą galėtų būti dvigubai ilgesnis ir siekti pusę metų. Tokia idėja pateikiama prasidėjus diskusijoms, ar tinkamai dalijamos subsidijos darbdaviams, įdarbinantiems iš darbo biržos atsiųstus žmones.

Teigiama, kad tokiose įmonėse trijų mėnesių bandomajam laikotarpiui į darbą priimtas žmogus paskui atleidžiamas ir į jo vietą priimamas kitas darbuotojas.

„Ieškoma būdų, kaip užkirsti kelią, kad į valstybės subsidijuojamas darbo vietas iš darbo biržos siūlomų kandidatų žmones atrinkę darbdaviai tuščiai nesinaudotų parama ir nekeistų darbuotojų kas tris mėnesius. Juk darbdavys po bandomojo laikotarpio žmogui gali pasakyti ir „viso gero“, – Lietuvos radijui sakė SADM atstovė Lina Bušinskaitė.

Anot jos, tai ypač aktualu kalbant apie jaunimą, kuris tik pradeda siekti karjeros.

„Vyksta diskusijos, kad galbūt reikėtų ilginti bandomąjį laikotarpį, tarkime, iki pusės metų, arba pervadinti jį į pameistrystę“, – sakė L.Bušinskaitė.

Šiuo metu Lietuvoje galioja trijų mėnesių vadinamasis bandomasis laikotarpis, per kurį darbdaviui suteikiama galimybė įvertinti, ar darbuotojas tinka įmonei. Paprastai per šį laiką darbuotojas gauna ir mažesnį atlyginimą.

Lietuvos darbo birža praneša, kad per praėjusią savaitę įregistruoti 6578 nauji bedarbiai ir darbo šiuo metu ieško 237,4 tūkst. asmenų, turinčių bedarbio statusą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius