Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 04

Svarstoma galimybė parduoti Seimo viešbutį ir parlamentarams nuomoti butus

Nekilnojamą turtą išparduoti siekianti Seimo vadovybė svarsto galimybę atsisakyti ir Gedimino prospekte esančio viešbučio, o parlamentarams leisti nuomotis butus, padengiant nustatytą sumą.
Seimo viešbutis
Seimo viešbutis / „Scanpix“ nuotr.

„Yra svarstomi tokie dalykai, paruoštame projekte galvojama iš viso duoti tam tikrus nuompinigius ir viešbučio atsisakyti, bet čia tik svarstymai“, – parlamento vadovybės susitikime su žurnalistais pirmadienį sakė Seimo kancleris Jonas Milerius.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė pabrėžė, jog kitose Europos valstybėse parlamentarai nėra aprūpinami valstybiniu būstu, juo turi pasirūpinti patys, tačiau apgyvendinimas finansuojamas.

„Tai atitinka kitų valstybių modelius, joks parlamentas neturi turėti jokių viešbučių, čia ir mano asmeninė nuomonė, ir nereikia toli eiti, pakalbėkit su europarlamentarais“, – sakė Seimo vadovė.

Tai atitinka kitų valstybių modelius, joks parlamentas neturi turėti jokių viešbučių, čia ir mano asmeninė nuomonė, ir nereikia toli eiti, pakalbėkit su europarlamentarais, sakė Seimo vadovė.

Seimo vicepirmininkė Virginija Baltraitienė teigė, jog galimiems piktnaudžiavimams kelias būtų užkirstas nustačius, jog kanceliarija už nuomą pagal sutartį sumoka tiesiai nuomotojui, o pats Seimo narys tų pinigų negautų.

„Seimo narys neturėtų gauti šitų pinigų, turėtų būti taip – tiesiai kanceliarija sumoka. Aš asmeniškai kategoriškai prieš, kad Seimo nariams būtų mokami šitie pinigai, jie turėtų pateikti sutartį ir Seimo kanceliarija apmokėtų“, – sakė V.Baltraitienė.

Jos vertinimu, finansuojant sostinėje gyvenamo būsto neturinčių Seimo narių apgyvendinimą, turėtų būti atsižvelgiama į rinkos kainą, sakykime, dviejų kambarių buto nuomos, nustatyta fiksuota suma. Jei Seimo narys pageidautų prabangesnio būsto – skirtumą turėtų sumokėti pats.

Seimo vicepirmininkė akcentavo, jog neatsisakius Seimo viešbučio, tektų daryti kapitalinį pastato remontą, nes šiuo metu jis neatitinka elementarių higienos reikalavimų.

Seimas jau yra atsisakęs kito turėto nekilnojamo turto – per 40 butų sostinės Pilaitės mikrorajone bei L.Giros gatvėje ir dviejų poilsinių Palangoje ir Švenčionių rajone, kurie perduoti Turto bankui. Pardavus minėtą turtą tikimasi gauti apie 9 mln. litų, o gautas lėšas planuojama skirti Seimo remontui.

Remonto darbai parlamento pirmuosiuose rūmuose pradėti pasibaigus pavasario sesijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius