Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 10

Švedai neleis Nerijui Bilevičiui gauti trumpesnės bausmės

Lietuvis Nerijus Bilevičius Šveijoje už Lisos Holm nužudymą nuteistas kalėti iki gyvos. Švedijos spauda skelbia, kad jei Lietuvoje būtų nuspręsta sutrumpinti jam bausmę, šalies teisėsaugos instancijos nutrauktų nuteistojo ekstradicijos procedūras.
Nerijus bilevičius
Nerijus bilevičius / „Scanpix“ nuotr.

Priminsime, Radviliškio prokuratūra apskundė Radviliškio teismo nutartį, kuria už nužudymą Švedijoje nuteistam Lietuvos piliečiui Nerijui Bilevičiui skirta 15 metų laisvės atėmimo bausmė.

N.Bilevičius Švedijoje kali dvejus metus. Nuteistasis nori likusį bausmės laiką kalėti gimtojoje Lietuvoje. Švedai kovo mėnesį kreipėsi į Lietuvą dėl N.Bilevičiaus perkėlimo.

Gegužės 3 dieną Radviliškio rajono apylinkės teismas paskelbė, kad Švedijoje už nepilnametės nužudymą kalėti iki gyvos galvos nuteistas lietuvis N.Bilevičius galės bausmę atlikti Lietuvoje. Bausmė jam sutrumpinta iki 15 metų. Šis sprendimas apskųstas – sprendimo laukiama kitą savaitę.

Jeigu vis dėlto Lietuvoje bus nuspręsta sumažinti N.Bilevičiaus bausmę, Švedija gali sustabdyti jo perdavimo procedūras.

2015 metų lapkritį Švedijos Skaraborgo teismas pripažino lietuvį kaltu nužudžius 17-metę merginą. Teismas skyrė prokuroro prašytą bausmę ir N.Bilevičių nuteisė kalėti iki gyvos galvos.

Lisa Holm dingo 2015 metų birželį, netrukus ji rasta nužudyta. Lietuvis neigė savo kaltę dėl merginos nužudymo.

Teismo nuosprendyje skelbta, kad L.Holm buvo nužudyta daržinėje Blombergo mieste. Vėliau jos kūnas nugabentas ir paslėptas už kelių kilometrų, kur ir surastas. Nuosprendyje taip pat nurodoma, kad nusikaltimo vietoje rasta N.Bilevičiaus DNR, kas įrodo jo kaltumą. Taip pat teismas atkreipė dėmesį, kad vyras neturėjo jokio alibi dėl to, ką veikė tuo metu, kai švedė buvo nužudyta.

L.Holm dingimas Švedijoje sukėlė didelį atgarsį, o į jos paieškas gausiai įsitraukė visuomenė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius