Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 20

Švedų žurnalistai – filadelfijai

Švedijai vykdant žvalgybinę operaciją, kuria siekiama nustatyti užsienio povandeninio aktyvumo (foreign underwater activity – angl.) buvimo vietą, Švedijos žiniasklaidai pranešė, kad akvatorijoje tarp Stokholmo ir Rusijos Kaliningrado srities buvo perimtas signalas iš rusų laivo ir jis buvo perduotas nepaprastųjų situacijų atvejais naudojamu dažniu. Šiuos žiniasklaidos teiginius jau paneigė Švedijos kontradmirolas Andresas Grenstadas, žurnalo „Veidas“ apžvalgininkas Audrius Bačiulis teigia, kad egzistuoja toks reiškinys kaip masinė haliucinacija jūroje:
Spauda
Spauda / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Staiga visi pradeda kažką matyti, girdėti, fiksuoti. Arba atvirkščiai – nematyti. Galima rasti dešimtis pavyzdžių. Tai, kad kažkam pasivaideno, kad jie mato povandeninį laivą, ir po to visi pradėjo matyti tą povandeninį laivą ir ėmė jį medžioti – tai nieko keisto“, – laidoje „Aktualioji valanda“ pirmadienį sakė A.Bačiulis.

„Kokiu žioplu žurnalistu reikia būti, kad patikėtum, kad rusų povandeninis laivas, vykdantis slaptą misiją, gali pradėti rusų kalba šnekėti iš Stokholmo uosto ekvatorijos? Kvailystė. Ką, manome, kad švedų žurnalistai kažkuo už mūsiškius protingesni ir geresni? Tokie patys „filadelfijai“, – kalbėjo A.Bačiulis.

Ką, manome, kad švedų žurnalistai kažkuo už mūsiškius protingesni ir geresni? Tokie patys „filadelfijai“, – kalbėjo A. Bačiulis.

Pasak jo, faktas yra tas, kad švedai mano, kad po vandeniu kažkas, ne švedas ir ne iš NATO valstybių, kažką daro. „Ką daro, jie nežino. Apie laivą kalbos nėra. Švedų kontradmirolas (Andresas Grenstadas – red.) pasakė, kad ten gali būti ir laivas, ir koks nors objektas – povandeninės vežėčios, skirtos, pavyzdžiui, akvalangistų transportavimui. Tad jie nežino, ko jie ieško“, – kalbėjo A.Bačiulis.

A.Bačulio žiniomis, yra tik tiek informacijos, kad iš tikrųjų šalia Stokholmo vykdė pratybas Švedijos ir Olandijos kariniai laivynai, kad nufotografuotas yra Nyderlandų povandeninis laivas ir kad švedai kažko intensyviai ieško. Be to, apžvalgininkas pabrėžia, kad šis skandalas yra į naudą tiek lietuviams, tiek švedams:

„Jau prieš dvejus metus tapo aišku, kad Švedijos valstybės elitas – politikai, kariškiai – yra pasiekę savo tarpusavio sutarimą, kad Švedija turi tapti NATO nare arba kaip galima daugiau bendradarbiauti su NATO ir tokiais sprendimais reikia įtikinti Švedijos visuomenę. Dar vienas pranešimas apie Rusijos keliams karines grėsmes Švedijai šiuo atveju naudingas“, – teigė jis.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius