Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 28 /13:16

Sveikatą JAV stiprinantis Valdas Adamkus nesugrįš į Vilnių atidaryti kalėdinės mugės

Čikagoje besigydantis kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus pastebėtas lietuviškoje kavinėje „Old Vilnius Cafe“. Išplatintoje nuotraukoje buvęs valstybės vadovas atrodo pailsėjęs, tačiau Kalėdų labdaros mugės Vilniuje neatidarys.
V.Adamkus Čikagoje.
V.Adamkus Čikagoje. / „Facebook" nuotr.

Nuotraukoje greta V.Adamkaus – kavinės darbuotoja Agnė Brazinskas. Fotografija buvo patalpinta socialiniame tinkle „Facebook“. Jos patalpinimo data – lapkričio 25 d. Praėjusį sekmadienį kavinėje apsilankęs kadenciją baigęs šalies vadovas skanavo lietuviškų patiekalų.

Lapkričio pradžioje 87-ąjį gimtadienį atšventęs V.Adamkus atidėjo visus reikalus ir praėjusią savaitę išvyko gydytis į JAV.

Prezidento V.Adamkaus šiemet neišvys ir Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės dalyviai bei lankytojai, nors jis paprastai šią mugę atidarydavo.

„Kalbėjome su prezidentu dėl to, ar jis grįš į Lietuvą, ar sveikata bus gera, kad galėtų dalyvauti ambasadų kalėdinėje mugėje, kuri tradiciškai vyksta ir kurią tradiciškai atidarydavo. V.Adamkus sakė, kad, deja, nespės grįžti šiam šeštadieniui, tačiau jaučiasi gerai ir siunčia linkėjimus mugei ir jos lankytojams“, – sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Tačiau detalių apie prezidento sveikatą A.Zuokas nepateikė. Tepasakė, kad prezidentas jaučiasi gerai.

V.Adamkus spalio pabaigoje po kasmetinės sveikatos apžiūros buvo paguldytas į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikas, nes namuose pasijuto prastai. Jam atlikta nedidelė operacija įtariant inkstų pakitimus. Tyrimų rezultatai buvo geri, kadenciją baigęs prezidentas buvo išleistas namo švęsti gimtadienio, bet šiuo metu vėl gydosi JAV.

Inkstų pakitimus V.Adamkus JAV jau gydėsi pernai pavasarį. Tuomet jam buvo atlikta reta šaldymo procedūra. Šiuo inovatyviu metodu dažniausiai gydomi onkologiniai inkstų ir prostatos susirgimai. Prieš metus skelbta, kad V.Adamkui pavyko įveikti sunkią ligą.

2008-aisiais jam implantuotas širdies stimuliatorius, o 2001 m. buvo atliktos apendikso ir tinklainės operacijos bei teko skaldyti akmenį šlapimtakyje.

Kadenciją baigęs šalies vadovas apie savo sveikatą visuomenę nuolat informuoja nuo pat 1998-ųjų, kai pradėjo eiti šalies vadovo pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius