-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 10 13

Sveikatos apsaugos ministerija pažadus taupyti pamiršo

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), žadėjusi, kad vykdoma reforma jau 2011-aisiais leis sutaupyti 270–330 mln. litų, iš kitų metų biudžeto šalies sveikatos apsaugos įstaigoms prašo skirti 150 mln. litų daugiau.
Algis Čaplikas
Buvusio ministro A.Čapliko pažadai taupyti netesimi. / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Jei Seimas pritars, kitų metų sveikatos apsaugos biudžetas būtų tik 76 mln. litų skurdesnis nei 2008-aisiais, trečiadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Sveikatos apsaugos įstaigoms šįmet teko iš viso 2,795 mlrd. litų, iš jų 400 mln. litų buvo skirta papildomai. Finansų ministerija teigė, kad pradėtai sveikatos sistemos reformai įgyvendinti reikia papildomų išteklių.

Buvęs sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas, žadėjęs, kad reforma padės taupyti pinigus, dabar tvirtina, kad taupyti nebuvo reformos tikslas.

„Tikrai nesiekėme sumažinti sveikatos apsaugos biudžeto. Reformos esmė buvo pasiekti, kad lėšos būtų paskirstomos protingai. Reforma vyko, kad būtų galima išgyventi iš sumažėjusių finansų. O jei yra galimybė padidinti sveikatos biudžetą, tai visada yra gerai. Žmonės, dirbantys sveikatos apsaugos sistemoje, galės gauti didesnį atlyginimą“, – sakė A.Čaplikas.

SAM planuoja kitais metais surinkti 2,4 mlrd. litų sveikatos draudimo mokesčio – 19 proc. daugiau, nei numatyta šių metų biudžete. Tuo tarpu Finansų ministerija planuoja surinkti tik 11–12 proc. daugiau gyventojų pajamų mokesčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius