-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 26

Sveikatos apsaugos ministras dėl atsistatydinimo žada apsispręsti pasikalbėjęs su premjeru

Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas, kurio politinio pasitikėjimo pareigūnas viceministras Artūras Skikas buvo suimtas įtariant kyšininkavimu, teigia, jog dėl atsistatydinimo apsispręs pasikalbėjęs su premjeru Andriumi Kubiliumi, pranešė LNK žinios.
Algis Čaplikas
Algis Čaplikas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Jokių problemų nėra, aš nuo pat pradžių sakiau. Jeigu kyla politinės atsakomybės klausimas, be abejo, aš nuo jos nebėgsiu“, – sakė liberalcentristas A.Čaplikas, kuris antradienį buvo apklaustas Specialiųjų tyrimų tarnybos būstinėje.

Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) pirmininkas Gintautas Babravičius taip pat buvo apklaustas STT. Tyrėjai partijos pirmininko klausinėjo, ką jis žino apie A.Skiką, kuris po suėmimo sustabdė narystę LiCS. G.Babravičius aiškino, kad partija su kyšiu neturi nieko bendra ir nešvariais pinigais nefinansuojama.

Pasak jo, A.Čaplikas yra patyręs politikas, gerai suprantantis politinės veiklos dėsnius.

„Ir tam tikra kampanija, kuri vyksta ir kuri susijusi su jo vardu, ir kuri yra susijusi su Liberalų ir centro sąjungos vardu, sakykime, gali sukurti aplinkybes, kad nelaukiant tyrimo pabaigos gali būti priimti sprendimai“, – sakė G.Babravičius.

Pirmadienį STT buvo apklausti ministerijos kancleris Rimantas Remeika, A.Skiko sekretorė, kiti ministerijos pareigūnai.

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas penktadienį leido dviem savaitėms suimti kyšininkavimu įtariamą sveikatos apsaugos viceministrą A.Skiką. Pasak STT, A.Skikas įtariamas reikalavęs ir priėmęs iš vienos viešosios įstaigos vadovo 20 tūkst. litų neteisėtą atlygį.

46 metų A.Skiką į Sveikatos apsaugos ministeriją delegavo Liberalų ir centro sąjunga. Šios partijos atstovas A.Čaplikas eina sveikatos apsaugos ministro pareigas. Penktadienį A.Skiko prašymu jo narystė partijoje sustabdyta.

Valstybinės ligonių kasos direktoriui Algiui Sasnauskui pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba, penktadienį pranešė STT. Yra duomenų, kad jis galėjo piktnaudžiauti tarnyba organizuojant ir vykdant viešąjį intelektualinės saugos paslaugų pirkimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius