-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 04 20 /11:15

Sveikatos apsaugos viceministrė Kristina Garuolienė su farmacijos bendrovėje dirbančiu giminaičiu teigia bendraujanti labai retai

Už farmacijos politikos formavimą atsakinga sveikatos apsaugos viceministrė Kristina Garuolienė viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje nenurodė vaistus gaminančioje bendrovėje „Johnson & Johnson“ dirbančio giminaičio. Viceministrė po 15min klausimų kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) klausdama, ar privalėjo deklaruoti giminaitį.
Kristina Garuolienė
Kristina Garuolienė / SAM nuotr.

15min gautais duomenimis, K.Garuolienė nedeklaravo giminaičio Antano Tumėno, kuris bendrovėje „Johnson & Johnson” dirba Reguliacinių reikalų vadovu Baltijos šalims.

Tai reiškia, kad jis yra atsakingas už vaistų patekimą į Baltijos šalių rinką.

Prieš įsidarbindama SAM Valstybinėje ligonių kasoje Vaistų kompensavimo skyriaus vedėja dirbusi K.Garuolienė ministerijoje kuruoja farmacijos sritį.

Atsakydama į 15min klausimus sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė 15min patvirtino, kad A.Tumėnas yra giminaitis, tačiau, anot jos – labai tolimas.

Vis dėlto jei visuomenė pageidautų, kad šis žmogus būtų įtrauktas į viceministrės deklaraciją, ji būtų pasirengusi jį įtraukti.

„Pagal dabar galiojančią tvarką, tolimų giminaičių nėra privaloma deklaruoti teikiant viešųjų ir privačių interesų deklaracijas“, – teigė ji.

15min gavo informacijos, kad A.Tumėnas yra viceministrės pusbrolis, tačiau to sveikatos apsaugos ministro atstovė spaudai teigė, jog viceministrę ir minimą žmogų sieja tik bendras senelis: "Senelės, t.y. močiutės, skirtingos, daugiau jokie ryšiai jų nesieja. Kaip tiksliai įvardinti tokius giminystės ryšius, sunku pasakyti, nes pusbroliu ir pussesere, vargu, ar galima vadinti. Tai yra tolimas giminaitis."

Anot L.Bušinskaitės-Šriubėnės, viceministrė su šiuo žmogumi labai retai bendrauja, paskutinį kartą matėsi per laidotuves prieš kelerius metus.

VTEK prašoma paaiškinti, ar, nepaisant to, kad šis asmuo nėra pirmos kartos giminaitis, turėtų būti įtrauktas į viceministrės viešųjų ir privačių interesų deklaraciją.

„Tad labai laukiame VTEK išaiškinimo. Vis dėlto jei visuomenė pageidautų, kad šis žmogus būtų įtrauktas į viceministrės deklaraciją, ji būtų pasirengusi jį įtraukti ir taip papildyti“, – teigiama SAM atstovės atsakyme.

Pagal Viešųjų ir privačių interesų valstybės tarnyboje derinimo įstatymą, privaloma deklaruoti artimus asmenis ar kitus deklaruojančiajam žinomus asmenis arba duomenis, dėl kurių gali kilti interesų konfliktas.

Atsivertus K.Garuolienės VTEK pateiktą deklaraciją matyti, kad ji yra deklaravusi ne itin artimą giminaitę – vyro brolio žmoną Vaidą Garuolienę, kuri dirba farmacijos bendrovėje „Olainfarma“.

SAM atstovė 15min pabrėžė, kad pagal šiuo metu galiojančią tvarką, privaloma deklaruoti artimus giminaičius, o straipsnyje minima brolio žmona priskiriama prie artimų giminaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius