Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 20

Sveiki, ministrai! (II dalis)

Būkim visi kaip Plepeckis – tas jei jau ėmėsi griauti valstybę, tai nuo pamatų! Iš pradžių subūrė protestuotojų bandą, o dabar planuoja ruošti riaušininkų bandeles. Jas greičiausiai keps Bačkevičius, šiaip jau neypatingas kulinaras...
Speigas Žvarbenis
Speigas Žvarbenis / Dienraščio „15 minučių“ iliustr.
Temos: 1 Speigas

Bet Plepeckis vis tiek pasiryžęs ragauti. Tokios žmogaus stiprybės pakylėtas ir aš tęsiu antradienį pradėtą pasisveikinimą su naujojo ministrų kabineto nariais. Aną kartą susipažinom su Taupilium, Išmeta, Išmąsčium ir Griežtaičiu. Apsidairykime, ką turime dar.

Visų pirma, štai vienintelė šios Vyriausybės dama. Žavingoji Jukkarevičienė yra moteris kaip reikiant, todėl ėmėsi Krašto apsaugos ministerijos. Ji ypač gerai žinoma tuo, jog reguliariai primena, kad Lietuvą tuoj kažkas puls.

Ūkio ministerijai vadovauja toksai Taisys. Vos paskirtas į pareigas vyras atėjo ir apsižiūrėjo, kas kreiva. Na, ir, savaime suprantama, dabar taisys!

Dalį darbo iš pono Taisio perėmė ponas Viskamokas. Galutinai dar neaišku, kaip vyks pats procesas, tačiau visokie orakulai spėja, jog vieną dieną Ūkio ministerijoje jis turėtų pasikabinti iškabą su užrašu „Energetikos ministerija“. Tada viskas bus kitaip. Susisiekimo reikalai labiausiai rūpi tokiam Skraiduliui. Gali būti, jog tai vienintelis žmogus šalyje, kuriam tikrai nuskilo, kad bankrutuoja „flyLAL“. Dabar jam praktiškai nereikia stengtis, kad parodytų, jog dirba. Bet skrydžio leitmotyvas Skraiduliui padeda ir kitose srityse. Pavyzdžiui, iš „Lietuvos geležinkelių“ jo pavedimu netrukus turėtų skristi maždaug 60 iš 62 direktoriaus pavaduotojų.

Užsienio reikalų ministru tapo Afišackas. Žmogus turi likimo dovaną: kur beitų, visur jį seka kameros ir fotoaparatų blykstės. Afišackui, matyt, šiek tiek nuobodoka, tad ministras stengiasi užsiimti kuo įvairesne veikla ir kuo intensyviau. Tiesiog iš smalsumo – ar kameros ir fotoaparatai spės iš paskos. Todėl tai jis svečius iš Gvantanamo priiminėja, tai Lietuvos moterų krepšinio lygos „Žvaigždžių dienoje“ į krepšį svaido, tai gąsdina, kad į prezidentus nekandidatuos.

Kol kas čia ir sustokime. Likusius ministrus aptarsime anksčiau, nei paaiškės dar bent du pretendentai į šalies vadovus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius