Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 09

Sveikindami su Europos diena šalies vadovai akcentuoja saugumą ir vienybę

Sveikindami su Europos diena prezidentė Dalia Grybauskaitė bei premjeras Algirdas Butkevičius pažymi šalių vienybės svarbą siekiant saugumo ir kitų bendrų tikslų.
Didžiulė Europos Sąjungos vėliava prie Rumunijos parlamento
Didžiulė Europos Sąjungos vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Sveikinu visus su Europos diena! Tos Europos, kuri visomis išgalėmis siekia taikos ir saugumo, kurioje tautų vienybė ir šalių bendradarbiavimas – aukščiau už priešiškumą ir susiskaldymą. O pagarba žmogui, tikėjimas jo laisve yra didžiausia vertybė“, – rašoma prezidentės D.Grybauskaitės sveikinime.

Premjeras A.Butkevičius sveikinime atkreipia dėmesį, kad narystė Europos Sąjungoje suteikė galimybę laisvai keliauti, mokytis dirbti, jaustis saugiau. Jis linki tvirtybės „užtikrinant bendrus tikslus ir pasitinkant bendrus iššūkius“.

„Tikiu, kad kiekvienas iš mūsų mato ir vertina pokyčius, įvykusius mūsų šalyje per dvylika narystės Europos Sąjungoje metų“, – teigia A.Butkevičius.

Europos diena minima gegužės 9-ąją, nes 1950 metais šią dieną Prancūzijos užsienio reikalų ministras Robertas Schumanas iškėlė suvienytos Europos idėją. Šis Šumano deklaracijos pavadinimu žinomas pasiūlymas laikomas Europos Sąjungos pradžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius