Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 23

Švenčionių meras Vytautas Vigelis supainiojo interesus, konstatavo teismas

Švenčionių rajono savivaldybės meras „darbietis“ Vytautas Vigelis supainiojo viešuosius ir privačius interesus, nes nenusišalino balsuodamas tarybos posėdyje dėl sprendimo, susijusio su jo žmonos pareigomis, konstatavo Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT).
Vytautas Vigelis
Vytautas Vigelis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

LVAT pirmadienį atmetė V.Vigelio prašymą, kuriuo jis siekė panaikinti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimą.

Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Teisėjų kolegija nutartyje teigia, kad politikas privalo elgtis taip, jog nekiltų net menkiausių abejonių dėl jo nešališkumo.

VTEK yra pripažinusi, kad Švenčionių rajono savivaldybės meras V.Vigelis nevykdė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatyme numatytos pareigos, nenusišalino svarstant tarybos sprendimą „Dėl Švenčionių rajono savivaldybės administracijos struktūros“ pakeitimo.

Šiuo tarybos sprendimu siūlyta Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyrių prijungti prie Švietimo skyriaus.

LVAT teisėjų kolegijos vertinimu, aplinkybė, kad reorganizuojamo skyriaus vadovė yra V.Vigelio sutuoktinė, kuri dėl tokios reorganizacijos gali netekti Kultūros skyriaus vedėjos posto, akivaizdžiai rodo pareiškėjo asmeninį suinteresuotumą ir privačius interesus, susijusius su minėto sprendimo projekto priėmimu, pranešė teismo atstovė spaudai.

Be to, meras apie esamą interesų konfliktą neinformavo tarybos narių, nenusišalino nuo balsavimo.

Įvertinusi byloje nustatytas aplinkybes, LVAT teisėjų kolegija konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas teisingai įvertino bylai svarbias aplinkybes, tinkamai pritaikė materialiosios teisės normas, todėl naikinti sprendimą pareiškėjo apeliaciniame skunde išdėstytais argumentais nėra pagrindo, ir pareiškėjo apeliacinį skundą atmetė.

Anksčiau Vilniaus apygardos administracinis teismas V.Vigelį buvo pripažinęs supainiojus viešuosius ir privačius interesus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius