Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 25

Švenčionių rajone dviem šernams nustatytas afrikinis kiaulių maras

Pabradės ir Švenčionių seniūnijose 9 ir 1 km atstumu nuo Baltarusijos sienos (Švenčionių r.) dviem sumedžiotiems šernams nustatytas afrikinis kiaulių maras (AKM). Įskaitant šiuos du atvejus, Lietuvoje šiais metais laukinėje faunoje nustatyti 6 AKM protrūkiai, praneša Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.
Mikierių girininkija
Mikierių girininkija / Tomo Markelevičiaus nuotr.

AKM nustatyti buvo ištirti laukinių gyvūnų mėginiai Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute, kuris patvirtino šią ypač pavojingą užkrečiamąją ligą. Kadangi naujasis AKM atvejis užfiksuotas VMVT nustatytoje užkrėstoje teritorijoje, papildomų ribojimo zonų ir stebėsenos priemonių šiame regione įvesti nėra būtinybės.

Apie užfiksuotus naujus AKM viruso atvejus Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informavo Europos Komisiją, Europos Sąjungos valstybių ir kaimyninių šalių atsakingas veterinarijos institucijas.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba primena medžiotojams ir gyventojams, kad radus nugaišusius laukinius gyvūnus, privaloma nedelsiant pranešti teritorinėms valstybinėms maisto ir veterinarijos tarnyboms.

Rasti gyvūnai neturi būti judinami, kol jų neapžiūrės veterinarijos specialistai ir nebus paimti mėginiai tyrimams dėl užkrečiamųjų ligų. Medžiotojai ir kiaulių laikytojai, pastebėję padidėjusį gyvūnų gaišimą ar radę nugaišusį gyvūną, raginami imtis visų priemonių, kurios būtinos nustačius šią ligą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius