Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 17

Švenčių svečiams lovų nepritrūks

Jau nuo kitos savaitės prasidėsiančios didžiosios vasaros šventės į pajūrio regioną sutrauks daugybę jų dalyvių bei svečių. Paprastai kasmet per Jūros šventę verslininkai trindavo rankas, nes tai būdavo puiki proga užsidirbti.
Apie 4000 „Europiados“ dalyvių apsistos įvairiose Klaipėdos mokyklose.
Apie 4000 „Europiados“ dalyvių apsistos įvairiose Klaipėdos mokyklose. / G.Kubiliūtės nuotr.

Šiemet masinių švenčių bus dar daugiau – kitą savaitę kelioms dienoms Klaipėdos gatves užlies Europos tautų kultūrų šventė „Europiada“, liepos pabaigoje laukia jubiliejinė Jūros šventė, kurios pagrindiniu akcentu taps regata „The Tall Ships' Races Baltic 2009“. 

Tiesa, šiais metais verslininkai dideliu optimizmu netrykšta. Ankstesniais metais pajūrio viešbučiai, svečių namai per Jūros šventę būdavo visiškai užpildomi, o užsakymų apgyvendinimo paslaugų teikėjai sulaukdavo likus keliems mėnesiams iki didžiosios fiestos. Tačiau verslininkai tikino, kad šiemet tokio anšlago, kaip anksčiau, nebus. „Žinoma, šiais metais įtakos turi sunkmetis. Apskritai liepa mums būdavo pats darbymetis, bet šią vasarą viskas kitaip, nei ankstesniais metais. Per didžiąsias šventes Palangos viešbučiai nebus visiškai užpildyti, laisvų vietų bus“, – prognozavo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Gintaras Sičiūnas. Anot jo, poilsiautojus viešbučiai per patį piką pasitiks ir žemesnėmis kainomis, nei ankstesniais metais. 
 

„15min“ nuotr./Ankstesniais metais per masines vasaros šventes pajūrio viešbučiuose nelikdavo laisvų vietų, tačiau šiemet situacija žada būti visai kitokia.
„15min“ nuotr./Ankstesniais metais per masines vasaros šventes pajūrio viešbučiuose nelikdavo laisvų vietų, tačiau šiemet situacija žada būti visai kitokia.


 „Per didžiąsias šventes turėsime laisvų vietų. Tiesa, žmonės neretai susizgrimba paskutinę minutę, tad užsakymų dar galime sulaukti. Didesnių lūkesčių turime dėl laivų regatos, o ne pačios Jūros šventės. Regata domimasi labiau – ypač aktyvūs užsieniečių“, – teigė viešbučio „Radisson SAS“ vadovė Klaipėdoje Jolanta Rudienė. Anot jos, dėl šios regatos viešbutyje kambarį iš anksto užsisakė ne vienas užsienietis.

Po medžiu neteks nakvoti

Kad vietų šiemet pakaks visiems, per didžiąsias šventes atvyksiantiems į pajūrį, tikino ir Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė. Anot jos, „The Tall Ships' Races Baltic 2009“ regatos dalyviams neteko ieškoti apgyvendinimo vietų, nes buriuotojai gyvens savo laivuose. „Aišku, atvyks svečių. Tačiau laisvų vietų liks. Kas kreipėsi į mus, visiems padėjome surasti, kur apsigyventi. Pirmieji interesantai ieškoti, kur apsistoti per šventes, pradėjo prieš du tris mėnesius. Manau, kad didysis vargas mūsų dar laukia – dažnai svečiai prašo surasti nakvynės vietą paskutinėmis minutėmis“, – teigė R.Savickienė. Tačiau anot jos, tikrai niekas nenakvos po medžiu ir kiekvienas galės rasti kambarį. Jei Klaipėdos viešbučiai bus užpildyti, svečiams ketinama siūlyti apsistoti Palangoje, Neringoje.

Kaip pastebėjo turizmo sektoriaus atstovė, užsieniečiai, kurie iš anksto teiravosi apgyvendinimo vietų per šventes, prašė surasti kuklesnių, pigesnių viešbučių. „Šią vasarą net ir per didžiąsias šventes Klaipėdos viešbučiai nesiryžta kelti kainų – atsižvelgiama į sunkmetį“, – sakė R.Savicikienė.

Nakvos mokyklose

Dauguma „Europiados“ šventės dalyvių bus apgyvendinami uostamiesčio mokyklose.

Kaip teigė „Europiados“ Klaipėdoje koordinatorė Asta Dirgėlienė, iš viso į Klaipėdą liepos 22–26 dienomis planuoja atvykti apie 4000 šventės dalyvių iš daugiau nei 20 Europos valstybių. Jie apsistos 17 Klaipėdos mokyklų. Čia „Europiados“ dalyviai miegos ant čiužinių. Tik apie šimtas vyresnio amžiaus dalyvių dėl sveikatos nusprendė už savo lėšas apsigyventi kukliuose viešbučių kambariuose.

Apie porą šimtų savanorių, kurie talkins „Europiadoje“ taip pat bus apgyvendinti mokyklose.
Apie pusantro šimto regatos „The Tall Ships' Races Baltic 2009“ savanorių daugiausiai apsistos pas savo artimuosius ar pažįstamus Klaipėdoje.

Ruoš šventinius meniu

Senamiesčio kavinių šeimininkai jau ruošiasi Jūros šventei – svečiams jie siūlys specialius jūrinius patiekalus. „Taikysime ir nuolaidas – „The Tall Ships' Races Baltic 2009“ įgulų nariams pavalgyti siūlysime 15 procentų mažesnėmis kainomis. Ne viena kavinė paruoš specialų šventinį meniu“, – sakė Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos pirmininkė Eugenija Odebrecht.

Verslininkė bei miesto tarybos narė pridūrė, kad didžiosios šventės šiemet nebus pelningos verslo atstovams. „Tai nėra išsigelbėjimas dėl patiriamų nuostolių. Priešingai – mes turime nemažai investuoti, kad gerai reprezentuotume savo miestą atvykstantiems švenčių dalyviams ir svečiams. Nemanau, kad verslininkai per šias dienas užsidirbs“, – teigė pašnekovė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius