Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 03

Šventė „Lik sveika, Kalėdų eglute“ padės linksmai atsisveikinti su šventinėmis eglutėmis

Betylant šventiniam šurmuliui, Vilniaus mokytojų namai tradiciškai sausio 6 d., per Tris karalius, kviečia į ne pirmą dešimtmetį rengiamą šventę visai šeimai „Lik sveika, Kalėdų eglute“. Šis 18 val. prasidėsiantis renginys – tai ne vien fizinis atsisveikinimas su nupuoštomis šventinėmis eglutėmis, bet kartu ir kalėdinio laikotarpio Vilniuje pabaigos akcentas.
Beveik du dešimtmečius Vilniaus mokytojų namų rengiama šventė „Lik sveika, Kalėdų eglute“ yra neatskiriama Vilniaus kalėdinio šurmulio pabaigos dalis.
Beveik du dešimtmečius Vilniaus mokytojų namų rengiama šventė „Lik sveika, Kalėdų eglute“ yra neatskiriama Vilniaus kalėdinio šurmulio pabaigos dalis. / Mokytojų namų nuotr.

Kasmet organizatorių sekama pasaka, kad po šios šventės eglutės grįžta į mišką, regis, ne vienam vilniečiui yra giliai įstrigusi į sąmonę. Dažnam iš jų ši šventė yra pirmas susitikimas su Vilniaus mokytojų namais ir čia vykdoma įvairiapusiška kultūrine-švietėjiška veikla. Šventė „Lik sveika, Kalėdų eglute“ turi ne vien mistišką atspalvį, bet ir ugdomąją, ekologinę potekstę, kad žmonės užuot po švenčių negailestingai išmetę eglutes savo kiemų tarpuvartėse, jas atneštų į Mokytojų namų kiemelį ir kartu su kitais vilniečiais smagiai su jomis atsisveikintų. Renginyje dalyvauti kviečiami visi: tie, kurie šventėmis pasipuošė Lietuvos miškuose užaugintomis eglutėmis, ir tie, kurie, tausodami gamtą, jau ne pirmus metus savo namus dabina dirbtinėmis eglutėmis.

Šiųmetei šventei organizatoriai pasirūpins, kad kiekvienam, tiek atnešusiam eglutę, tiek šiaip užsukusiam į spalvingai nušviestą kiemelį, čia būtų jauku ir linksma. Renginį vesti pakviestas mįslingai išsilaikęs Besmegenis garantuoja, kad kiekvienas vilnietis ras, ką veikti. Judrūs žaidimai, linksmi nutikimai, karšta kakava ar saldainiukas prie jos neleis stingti kraujui, o vaikų ir jaunimo dainavimo studijos „Mikrofonas“ dainos gins šalin pošventinį liūdesį.  Vaikai už gerus darbus gaus „Gerojo vaiko pažymėjimą“, o tie, kurie ne viską surašė laiškuose iki švenčių ar pamiršo Kalėdų Seneliui padėkoti už gausias dovanas, galės rašyti laiškus ir iš visos širdies jam tarti „ačiū“. Baigiantis šventei, atvyks Trys karaliai, jie pasveikins vaikus ir palinkės gerų 2012-ųjų. Į dangų pakils vaikų rašyti padėkos laiškai Kalėdų Seneliui, o, skambant tradicinei šventės dainai „Eglutės dalia“, kiemą užlies fejerverkai.

Beveik du dešimtmečius Vilniaus mokytojų namų rengiama šventė „Lik sveika, Kalėdų eglute” yra neatskiriama Vilniaus m. kalėdinio šurmulio pabaigos dalis. Vilniečiai jau įprato, kad kalėdiniai renginiai sostinėje  baigiasi atsisveikinimo su eglutėmis švente. Tad nekeiskime tradicijų ir šiemet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius