Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 24

Šventės pajūryje: Palangoje atveriamos Kalėdų senio namų durys

Pajūrio kurortai jau baigia pasiruošti šventiniams žiemos renginiams. Į Šventąją ketvirtadienį atvežta kalėdinė eglė, o Palangoje baigiamas įruošti Kalėdų senio namas.
Kalėdų senelio namas jau sekmadienį lauks svečių.
Kalėdų senelio namas jau sekmadienį lauks svečių. / J.Vanagės nuotr.

Šis namas duris atvers jau sekmadienį nuo 14 val. iki 17 val. Mažųjų palangiškių, jų tėvų ir senelių bei miesto svečių Kalėdų senio namelis lauks įsikūręs Vytauto g. 19.
Pasak Palangos kultūros centro direktoriaus Žilvino Kažio, senelio namą nuspręsta įruošti prie Birutės parko esančiame istoriniame pastate.

Ir nors šventiniais rūpesčiais užsiėmusio šeimininko namuose nebus, lankytojai galės savo akimis išvysti, kaip gyvena per Kalėdas vaikų labiausiai laukiamas svečias. „Vaikai ir suaugusieji pamatys Kalėdų senio židinį su besikūrenančia ugnimi, jo lovą, drabužinę, netgi galės apžiūrėti, kaip atrodo Kalėdų senio naktiniai marškiniai. Taip pat bus galima išvysti stalą, prie kurio Kalėdų senis rašo laiškus, bei patiems prisėsti ir parašyti namuko šeimininkui linkėjimą ar paskanauti arbatos“, - sakė Palangos kultūros centro renginių režisierė Aušra Latonienė.

Kalėdų senio namukas nuo šio sekmadienio lankytojų lauks šiomis dienomis: gruodžio 4, 5, 10, 11, 17, 18 d. nuo 14 val. iki 17 val.

Šį sekmadienį kalėdinius renginius pradedanti Palanga pramogų siūlo ne tik mažiesiems – 16 val. Gintaro muziejuje (Vytauto g. 17) meno mėgėjai kviečiami į poezijos ir muzikos valandą „Praeinančiam pasaulyje praeisiu“. V. Mačrnio bei G. Kanovičiaus kūrybą skaitys aktoriai R. Ir V. Miliniai, fortepijonu akompanuos profesorius S. Šiaučiulis.
 
Sulaukė eglės

 Į Šventąją ketvirtadienį atgabenta Kalėdų eglė. Maždaug 15 metrų aukščio sidabrinę žaliaskarę šventojiškiams padovanojo Kretingos miškų urėdija.

„Prie girininkijos pastato augusi eglė yra sena ir jau kelia pavojų elektros linijoms. Ją buvo būtina pašalinti, todėl šiemet nutarta papuošti Šventojoje“, - sakė bendrovės „Palangos komunalinis ūkis“ direktoriaus pavaduotojas Stepas Šeputis.

Žaliaskarė į Šventąją išgabenta miškovežiu, automobilį lydėjo policijos pareigūnų automobilis.
Kalėdų simbolis pastatytas Šventosios centre, puošti žaliaskarę vietos komunalininkai planuoja kitą savaitę.

„Šiemet Šventojoje eglė atrodys labai gražiai ir turtingai – turime daug papuošalų, vargu ar visi tilps ant eglės“, - teigė bendrovės „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius Konstantinas Skierus.
Kitą savaitę šventiškai padabinti ketinama ir Šventosios aplinką – šviečiantys dekoratyviniai elementai papuoš Kopų, Jūros, Mokyklos bei Šventosios gatves. Kalėdinės lemputės nušvis gruodžio 9 d.

Palangos savivaldybės nuotr./Į `ventąją jau atgabentas žiemos avenčių medis.
Palangos savivaldybės nuotr./Į Šventąją jau atgabentas žiemos švenčių medis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius