-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 22

Šventoji: lova už 20 Lt, nesikeičiantys suvenyrai ir švelnaus smėlio paplūdimiai

Šilti orai ir ilgas savaitgalis į Šventąją atginė daugybę vasarotojų. Joninės šiame kurorte laikomos neoficialia sezono pradžia, kai prie visame miestelyje išsibarsčiusių senų ar naujų medinių namukų ima sklisti kepamų šašlykų kvapas, aidi poilsiautojų balsai, duris atveria per žiemą langines užkalusios kavinės bei kitos įstaigos.
Šventojoje šį savaitgalį neoficialiai prasidėjo sezonas, į kurortą atvyko gausybė svečių.
Šventojoje šį savaitgalį neoficialiai prasidėjo sezonas, į kurortą atvyko gausybė svečių. / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Vieni poilsiautojai į Šventąją atvyko penktadienį, kiti šeštadienį. Svečiai mėgaujasi saulės voniomis, pajūrio pramogomis. Viena jų – pasiplaukiojimas vandens dviračiais. Keturviečio kaina – 25 Lt/val, dviviečio – 15 Lt/val.

Daugelis medinių namelių užpildyti, kai kuriose stovyklavietėse vietų nebelikę. Tiesa, norintys rasti nakvynę tikrai neturėtų problemų, ties Šventąja stoviniuoja kambarius ir butus siūlantys išsinuomoti verslininkai. Mediniame namelyje be patogumų galima apsistoti ir už 20 Lt asmeniui, su patogumais atsieis brangiau, nuo 50 Lt.

Poilsio namai „Energetikas“ turi net 150 medinių namelių, visi jie be patogumų, tačiau užimti. Triviečio namelio kaina darbo dienomis yra apie 60 Lt, savaitgalį – 70 Lt.

„Jei ir norėtumėte apsistoti, neturiu, ką pasiūlyti. Vietų neturime iki pat liepos 1 dienos. Be poilsiautojų pas mus atvykusi grupė stovyklautojų, vyks renginys“, – sakė administratorė.

Į ją su įvairiais klausimais kreipėsi jau apsistoję vasarotojai, kas prašė papildomų spintelių, mat keturviečiame terado vieną ir tą pačią uždaromą užrišant virvele, kas teiravosi, kur yra dušas, nes nameliuose patogumai kuklūs: lova, stalas ir dar kai kurie baldai.

Palangos kultūros centro darbuotojos teigė, kad šis savaitgalis labai aktyvus, jaučiamas sujudimas, tačiau sausakimšas kurortas dar nėra.

Neseniai atvėrė duris

Daugelis kavinių, užeigų, nedidelių kioskelių, kuriuose galima įsigyti nuo gintarinių papuošalų ir kvepalų iki maudymosi kostiumėlių ir žaislų, duris atvėrė tik šią savaitę. Kai kurie verslininkai dirba nuo birželio 1 dienos.

Žuvimi  viename kioskelių  prekiaujantis vyriškis teigė dirbantis nuo mėnesio pradžios. Klientų jam nestinga.

„Duodu paragauti žuvies, nes neturiu, ką slėpti. Jei neduoda ragauti, turėtų kilti įtarimas“, – sako vyras. Jis siūlo rūkytų karšių, 10-16 Lt už vienetą, rūkyta skumbrė kainuoja 12 Lt, už 15 Lt galima įsigyti ir rūkytų žuvų ikrų.

Kai pažiūriu į priešais mane stovinčius kioskelius su suvenyrais, tampa aišku, kad per penkerius metus niekas nepasikeitė, – sakė žuvies pardavėjas.

Pats žuvį rūkantis pardavėjas negailėjo pirkėjams patarimų. „Jei žuvis sūri, reiškia ji mirkyta ir rūkyta elektra, o ne malkomis“, – sakė jis.

Pardavėjas džiaugėsi, kad klientai sugrįžta. Priklausomai nuo jų srauto reguliuoja, kiek žuvies atsivežti. Jo teigimu, apsčiai žmonių buvo jau visą savaitę, žuvį puikiai perka nuo pat mėnesio pradžios. Šventojiškio teigimu, kai kurie poilsiautojai stengiasi atvykti birželio pradžioje ar viduryje, kad galėtų pasimėgauti visiška ramybe.

„Dabar jau ir triukšmo daugiau. Jei apsistoji namelyje, žiūrėk, jau ir kvapai sklinda“, – bepakuodamas rūkytą žuvį kalbėjo pardavėjas, – Šventoji turi daug privalumų. Pavyzdžiui? Visų pirma smėlis“.

Tiesa, jis neslėpė nusivylimo, kad Palangos valdžia Šventąją yra pamiršusi ir jokių iniciatyvų nerodo. Trūksta iniciatyvos ir kai kuriems verslininkams. „Kai pažiūriu į priešais mane stovinčius kioskelius su suvenyrais, tampa aišku, kad per penkerius metus niekas nepasikeitė, tos pačios prekės, taip pat išdėliotos. Įeina žmogus ir supranta – nieko  nauja“, – mintis dėstė šventojiškis.

Atsidarė prieš savaitę

Skarelėmis ir kitomis paplūdimio prekėmis prekiaujanti jauna pardavėja teigė, kad prekyvietė atsidarė vos prieš savaitę, tačiau šį savaitgalį žmonių nepalyginamai daugiau.

Blynus viename kioskelių kepanti 19-metė Dovilė taip pat teigė pradėjusi dirbti prieš gerą savaitę. Praėjusį savaitgalį jau buvo poilsiautojų, tačiau šį – gerokai daugiau. Kioskelyje mergina siūlo įsigyti įvairių blynų – su uogiene, sūriu, varške ir kitais įdarais.

„Bijau Joninių, nes dirbsiu viena, o jei žmonių bus daug, nežinau, kaip reikės suktis“, – sakė iš Klaipėdos į Šventąją dirbti atvykusi mergina. Ji neslėpė – tai pirmasis jos sezoninis darbas.

„Baigiau mokyklą, ketinu studijuoti Klaipėdoje arba Anglijoje. Visą vasarą ketinu darbuotis čia“, – garuojant blynų kvapui pasakojo Dovilė. Apsistojo ji Šventojoje, bendrabutyje kartu su dar dviem merginomis. Nakvynė jai kainuoja vos dešimt litų. Jei būna išvykusi, mokėti nereikia.

„Pasisekė, gavome kambarį su balkonu“, – sakė ji. Būsima studentė džiaugėsi gavusi sezoninį darbą, anot jos, daugeliui įsidarbinti pavyksta tik per pažįstamus. „Aš jų neturiu, tačiau man pasisekė, išsiunčiau gyvenimo aprašymą ir pavyko“, – šypsojosi mergina, užsiminusi, kad uždirbs daugiau nei minimalus mėnesinis atlyginimas.

Sekmadienį Šventojoje vyks didžiulė Joninių šventė, bus pristatytas ilgiausias šalyje nupintas vainikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius