Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 12

Šventosios uoste – išminavimo darbai

Nuo pirmadienio Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono kariškiai Uosto direkcijai priklausančioje Šventosios uosto dalyje vykdo nuo karo likusių sprogmenų paieškos ir, atradus sprogmenų, išminavimo darbus.
Šventojoje aptikta dešimtys minų.
Šventojoje aptikta dešimtys minų. / VSAT nuotr.

Kaip jau buvo pranešta, Šventosios uosto akvatorijoje susidūrus vandens srautams iš Baltijos jūros ir iš Šventosios upės, naujai po valymo darbų susiformavusiame povandeniniame iškasos šlaite ties senuoju Šventosios uosto šiauriniu molu ankstyvą Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos rytą buvo aptikta netikėtų radinių. Apie įvykį buvo informuoti išminuotojai bei avarinės tarnybos. Išminavimo operacija buvo sėkmingai atlikta, o rasti sprogmenys neutralizuoti.

Siekdami užtikrinti Šventosios valstybinio jūrų uosto kaip visuomeninės paskirties objekto funkcionavimą bei saugumą, specialistai rekomendavo atlikti sprogmenų paiešką, kuri yra būtina po ankstesnių vykdytų sprogmenų neutralizavimo operacijų.

Atsižvelgdama į tai, kad Uosto direkcija kvalifikuotų sprogmenų paieškos specialistų neturi, Uosto direkcija ir Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos batalionas pasirašė sutartį dėl sprogmenų paieškos bei išminavimo darbų Šventosios uoste. 

Apie operacijos pradžią informuotos visos suinteresuotos institucijos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius