-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 05

Šviesos pasaka priviliojo šimtus kauniečių

Atšaukti renginį ar ne – toks klausimas kamavo lazerių šou prie Kauno pilies rengėjus, kurie atsibudę šeštadienio rytą išvydo kalnus sniego. Apsisprendę, kad renginys įvyks, jie, regis, neprašovė – išvysti lazeriais kuriamo spektaklio susirinko šimtai žmonių.
14-os lazerių kurtas šou sudomino daugybę kauniečių, dėl reginio nepabūgusių per pusnis atklampoti iki Kauno pilies.
14-os lazerių kurtas šou sudomino daugybę kauniečių, dėl reginio nepabūgusių per pusnis atklampoti iki Kauno pilies. / 15min.lt/Eriko Ovčarenkos nuotr.
Temos: 1 Lazeris

„Oro sąlygos buvo siaubingos. Baiminomės ir dėl technikos, ir dėl žiūrovų – kaip jie ateis, išstovės pusnyse. Tačiau dieną kiek nurimome: komunalininkai nustūmė sniegą, prakasė takelį iki pilies, todėl techniką iki ten atsigabenome be vargo. Žiūrovai taip pat nebuvo verčiami maltis pusnyse“, – sakė vienas iš renginio koordinatorių, Kauno savivaldybės Renginių koordinavimo poskyrio vyresnysis specialistas Renaldas Tatoris. Jis pabrėžė, kad kuriamam vaizdui žiemiškas oras net padėjo: „Lazerinės grafikos piešiniai ant apsnigto Šv. Jurgio bažnyčios stogo dar geriau matėsi“.

Klasikos kūrinių melodijų palydimas lazerių spektaklis buvo antrasis lazeriais kuriamas renginys Kaune. Per Kalėdas kauniečiai galėjo išvysti kalėdinės tematikos šviesos kompozicijas. Šįkart lazeriais kuriama šviesos pasaka įprasmino dvi Kaunui ir Lietuvai svarbias sukaktis – Lietuvos vardo tūkstantmečio paminėjimo pradžią ir Kauno miesto 600-ųjų metinių minėjimo pabaigą.

Lazeriais kuriama šviesos pasaka įprasmino dvi Kaunui ir Lietuvai svarbias sukaktis – Lietuvos vardo tūkstantmečio paminėjimo pradžią ir Kauno miesto 600-ųjų metinių minėjimo pabaigą.

Techninius sprendimus ir scenarijų renginiui kūrė lazerinių ir optinių technologijų kompanija „Optronika“. Jos vadovas dr. Viktoras Vaičikauskas džiaugėsi, kad lietuviai vis labiau įvertina čia pat kuriančių mokslininkų darbą. Abu renginiai Kaune buvo kuriami Lietuvoje sukurtomis lazerinėmis technologijomis.

Nors pasiekti Kauno pilį daugeliui buvo gana sudėtinga – pagrindinės gatvės tebebuvo sunkiai pravažiuojamos, o šalutinės ir šaligatviai užversti sniego pusnų, – lygiai 18 val. pilies prieigose būriavosi minia įvairaus amžiaus žmonių. „O ką veikti? Švenčių dienos ilgos, nelabai ką sugalvosi. Be to, sniego kalnų seniai nebuvau mačiusi, o vaikai išvis turbūt niekada tokio dalyko nebuvo regėję“, – prasitarė su visa šeima į lazerių šou Vilniaus gatve skubėjusi kaunietė Viktorija. Tiesa, buvo ir tokių, kurie keliolika minučių prasistumdę minioje išskubėjo namo, keiksnodami orą ir renginio organizatorius: „Nieko nemačiau, o gal nemokėjau įžvelgti“ – burnojo keli reginiu nusivylę žiūrovai.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius