Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 11

Švietimo agentūra su ISM sutarė dėl pedagoginių darbuotojų magistrantūros studijų

Nacionalinė švietimo agentūra pranešė pasirašiusi pirmąją partnerystės sutartį dėl pedagoginių darbuotojų magistrantūros studijų programų įgyvendinimo.
Nacionalinė švietimo agentūra
Nacionalinė švietimo agentūra / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Sutartis pasirašyta su privačiu ISM Vadybos ir ekonomikos universitetu.

Agentūros teigimu, tai pirmoji iš šešių sutarčių su aukštosiomis universitetinėmis mokyklomis, kurios vykdys magistrantūros studijas pedagoginiams darbuotojams.

Jie galės studijuoti nemokamai.

„Tyrimai rodo, kad iki 20 proc. mokinių pasiekimų rezultatų priklauso nuo vadovo veiklos sėkmingumo, todėl ypač svarbu investuoti į jau dirbančių ir būsimų švietimo vadovų išsilavinimą, auginti jų vadovavimo ir lyderystės kompetencijas“, – pranešime spaudai sakė Nacionalinės švietimo agentūros direktorė Rūta Krasauskienė.

Jos teigimu, Lietuvoje mažiau nei trečdalis švietimo įstaigų vadovų yra baigę lyderystės ar švietimo administravimo, švietimo vadybos studijas.

„Atveriame jiems galimybes nemokai studijuoti magistrantūros programas, keliančias kvalifikaciją būtent šiose srityse“, – teigė R.Krasauskienė.

Šiomis programomis siekiama suteikti galimybę pedagoginiams darbuotojams stiprinti prioritetines švietimo įstaigų, išskyrus aukštąsias mokyklas, vadovų kompetencijas: magistrantams dėstys ir dėstytojai iš užsienio, jie galės dalyvauti vienos–dviejų savaičių stažuotėje, gilinantis į švietimo vadybos ir lyderystės patirtį Europos Sąjungos ar Europos ekonominės erdvės šalyje.

Tarp pedagoginių darbuotojų magistrantūros studijų programų įgyvendinimo partnerių – iš viso šešios aukštosios mokyklos: M. Romerio universitetas, Klaipėdos universitetas, Vytauto Didžiojo universitetas, Vilniaus universitetas, Kauno technologijos universitetas, ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas.

Pastarasis siūlo pedagoginių studijų magistrantūros studijų programą „Švietimo lyderystė“. Čia studijas jau pasirinko 82 pedagoginiai darbuotojai.

Klaipėdos universitetas bei Vytauto Didžiojo universitetas siūlys pedagoginių studijų magistrantūros studijų švietimo vadybos programas, Kauno technologijos universitetas – viešojo administravimo.

M.Romerio universitetas numatęs pasiūlyti dvi pedagoginių studijų magistrantūros studijų programas: viešąjį administravimą (specializacija – švietimo ir mokslo politika ir vadyba) ir edukacinių technologijų valdymą (specializacija – vadyba mokykloje).

Vilniaus universitetas taip pat siūlo pedagoginių studijų magistrantūros studijų programas su specializacijomis: edukologijos (specializacijos – švietimo vadyba bei švietimo politika ir lyderystė) ir vadybos.

Priimant į studijas pirmumas teikiamas dirbantiems ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų, bendrojo ugdymo mokyklų direktoriams, profesinio mokymo įstaigų vadovams, taip pat kitiems pedagoginiams darbuotojams: pavaduotojams ugdymui, ugdymą organizuojančių skyrių vedėjams, mokytojams, švietimo pagalbos specialistams.

Numatyta, kad per visus universitetus studijas baigs ir magistro kvalifikacinį laipsnį patvirtinančius diplomus įgis iš viso 900 pedagoginių darbuotojų.

Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos fondų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius