Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 02 20

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius: įspėjamojo streiko nedramatizuojame

Antradienį daliai mokyklų surengus įspėjamąjį dviejų valandų streiką didelės žalos mokymo procesui nebus padaryta, sako švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.
Gintaras Steponavičius
Gintaras Steponavičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Realiai dviejų pamokų nevykimo nedramatizuojame. Didelės žalos mokymo procesui nebus padaryta, nes anksčiau ar vėliau programa bus pasivyta, ir mokinių interesai nenukentės“, – pirmadienį BNS sakė G.Steponavičius, komentuodamas antradienį planuojamą dviejų valandų įspėjamąjį mokytojų streiką.

Šią protesto akciją rengiančios Lietuvos švietimo profesinės sąjungos (LŠPS) pirmininko Audriaus Jurgelevičiaus duomenimis, streike ketina dalyvauti apie 300 mokyklų iš Lietuvoje esančių 1300 mokymo įstaigų.

G.Steponavičiaus tvirtinimu, iš tiesų streikuojančiųjų bus dar mažiau, nes ne visi pedagogai nedirbs ir minėtose 300 mokyklų.

„Rajonuose streikuos vos viena kita mokykla ir toli gražu ne visi mokytojai. (...) Gyvename ne prabangos laikotarpiu, visi turėtų suprasti, kad kalbėti apie atlyginimų kėlimą nerealu“, – sakė ministras.

Jis atmetė profsąjungos vadovų priekaištus, kad nevyksta dialogas, kad mokytojų balsas negirdimas. Anot G.Steponavičiaus, nuolat posėdžiauja įvairios darbo grupės, vyksta susitikimai.

„Tiek švietimo finansavimo, tiek vaikų mažėjimas yra tam tikri iššūkiai. Nepaisant to, mes sugebame užtikrinti, kad tai mokytojų algoms atsilieptų kuo mažiau“, – kalbėjo ministras.

Jo teigimu, kai kurie profsąjungų keliami reikalavimai net yra nekorektiški.

„Reikalaujama panaikinti privalomą atestaciją, nors sprendimas dėl to net nepriimtas, tik diskutuojama“, – atkreipė dėmesį G.Steponavičius.

Vasario 9 dieną Vilniuje per LŠPS suvažiavimą pritarta, kad vasario 21 dieną dalyje šalies švietimo įstaigų vyktų įspėjamasis dviejų valandų streikas. Streikui pritarė per 15 tūkst. mokytojų.

Sausio 18-ąją profsąjunga Vyriausybei bei Švietimo ir mokslo ministerijai yra įteikusi reikalavimus keisti mokyklų finansavimo sistemą, atidėti planuojamą pedagogų atestaciją, koreguoti darbo apmokėjimo tvarką taip, kad būtų užtikrintas darbo krūvis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius