Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 15

Švietimo ministrą – į teismą (atnaujinta 14.10 val.)

Socialdemokratų partijos narys, parlamentaras Julius Sabatauskas pareiškė, kad padavė į teismą švietimo ir mokslo ministrą Gintarą Steponavičių.
Gintaras Steponavičius
Gintaras Steponavičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiuo metu mano atstovai įteikė prašymą Vyriausiajam administraciniam teismui ištirti, ar švietimo ir mokslo ministro patvirtintas studentų priėmimo 2009 metais tvarkos aprašas atitinka neseniai priimtą Mokslo ir studijų įstatymą“, – teigia J.Sabatauskas.

Pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje parlamentaras sakė, kad moksleiviai jau 10 klasėje pasirenka profilį, kuriuo mokysis likusius dvejus metus, ir svarsto, kokį egzaminą rinksis.

J.Sabatauskas: pažeista Konstitucija

„Studentų priėmimo tvarka skelbiama ne vėliau, kaip prieš 2 metus iki priėmimo į pagrindines ir vientisąsias studijas. Ir naujai priimtame Mokslo ir studijų įstatyme nustatyta analogiška įsigaliojimo tvarka“, – teigė J.Sabatauskas.

Pavyzdžiui, 2007 metais buvo patvirtintos studentų priėmimo sąlygos 2009 metams. Tačiau pakeitus Mokslo ir studijų įstatymą ši tvarka šįmet buvo pakeista, todėl kai kurie studentai, dar anksčiau pasirinkę egzaminus, pasikeitus tvarkai nebegali įstoti į kai kurias specialybes.

„Manau, ne tik įstatymas pažeistas, bet ir Konstitucija, teisėti lūkesčiai, teisinis lygiateisiškumas“, – mano parlamentaras.

Ministras: kaltos aukštosios mokyklos

Tuo tarpu švietimo ir mokslo ministras G.Steponavičius teigė socialdemokratų veiksmus vertinantis kaip destruktyvius ir neatsakingus – esą spekuliuojama abiturientų jausmais stojimo į aukštąsias mokyklas metu. Ministras teigė, kad įsakymas, dėl kurio jis yra skundžiamas teismui, susijęs su eilės geriausiai baigusių vidurines mokyklas sudarymu, nuo kurios priklausys, ar konkrečiam pirmakursiui bus skiriamas studento krepšelis.

„Aukštosios mokyklos nustatė stojamųjų dalykų rinkinius. Jų teisė spręsti, kas lems įstojimą į vieną ar kitą aukštąją mokyklą. Vietoj baigiamojo metinio pažymių vidurkio galėjo atsirasti egzaminas ir panašiai, bet tai nepažeidžia prieš dvejus metus nustatytų priėmimo taisyklių“, – kalbėjo G.Steponavičius.

Pasak jo, jei J.Sabatausko ieškinį teismas patenkintų, dabar į universitetus ar kolegijas įstoję pirmakursiai liktų nežinomybėje – esą nebūtų aišku, ar jie turi mokėti už mokslą, ar ne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius