Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 28

Švietimo mokslo ir kultūros komitetas aptarė kuruojamų sričių aktualijas

Švietimo mokslo ir kultūros komitetas posėdyje svarstė siūlymus Seimo rudens sesijos darbo planui ir aptarė kuruojamų sričių aktualijas.
Švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė
Švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Švietimo ir mokslo viceministras Vaidas Bacys įvardijo šių švietimo sričių prioritetus: ikimokyklinio ugdymo plėtra, alternatyvių ugdymo formų skatinimas, ugdymo formų įvairovės plėtra ir lietuvių kalbos strategijos įgyvendinimas.

Švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė pasidžiaugė nuveiktais darbais, tarp kurių paminėjo svarbiausius: mokslo tiriamųjų institutų optimizavimas (17 institutų buvo prijungti prie universitetų), didelis studijų prieinamumas ir Lietuvos mokslo tarybos reorganizavimas.

Kultūros ministerijos atstovai informavo apie jau įvykdytas ir naujai pradėtas programas, kylančias finansavimo problemas, akcentavo partnerystės su kitomis institucijomis ir tarpinstitucinio bendradarbiavimo svarbą.

Kultūros paveldo departamento direktorė Diana Varnaitė teigė, kad apie kultūros paveldą reikia kalbėti kaip apie daugiasluoksnį, tarpsektorinį dalyką. Ji nurodė, kad šiam tikslui pasiekti reikalingas kursas apie kultūros paveldą mokyklose.

Direktorės manymu, būtinas didesnis universitetų dėmesys kultūros paveldui architektus rengiančių universitetų studijų programose. Atgimti restauruotiems kultūros paveldo objektams labai padėtų smulkaus verslo ir tradicinių amatų plėtojimas juose.

Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius, pristatydamas visuomeninio transliuotojo aktualijas, atkreipė dėmesį, kad, atsižvelgiant į Valstybės kontrolės audito išvadas, būtinos įstatymų pataisos, numatysiančios fiksuotą, ilgalaikį finansavimą Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai.

Komitetas informavo prelegentą, kad tokios įstatymo pataisos yra įregistruotos ir komitetas nustatyta tvarka jas svarstys.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius