Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 05

„Švyturio menų doke“ – C. Graužinio spektakliai

Savo veiklą savaitgalį pradėjęs „Švyturio menų dokas“ kviečia į dvi režisieriaus Cezario Graužinio komedijas.
Akimirka iš spektaklio „Viskas arba nieko“.
Akimirka iš spektaklio „Viskas arba nieko“. / Teatro nuotr.

Ironiškame dviejų dalių spektaklyje „Drąsi šalis“, pasitelkdami šmaikščias situacijas ir saikingą humorą, „Cezario grupės“ aktoriai siekia išreikšti tai, ko spalvingame šiandienos lietuvių teatro pasaulyje stinga – asmeninį santykį su dabartine Lietuvos realybe.

Apie ką svajoja statistinis jaunas žmogus Lietuvoje? Ar jis didžiuojasi savo visuomene? O gal jis turi motyvų gėdytis to, kad joje gyvena? Nesibaigiantys aktorių bandymai atsakyti į šiuos ir kitus universalius šiandienos klausimus tampa iš kojų verčiančia ir stereotipus peržengiančia komedija, kviečiančia žiūrovą netylėti ir prisijungti prie kūrybos proceso.

Pasak spektaklio režisieriaus C.Graužinio, „Drąsi šalis“ – tai reakcija į ažiotažą keliančią diskusiją apie Lietuvos įvaizdį bei dirbtinai aktualizuojamas „tautinio identiteto paieškas“.

Penktadienį liūdno atspalvio komedijoje „Viskas arba nieko“ aktoriai siūlys kitokį pasivaikščiojimą. Šįkart – sielos labirintais, kuriuose galima visą gyvenimą gyventi su žmogumi jo nematant, lipti į stiklo kalną ir ten sutikti laimingą numirėlį, pareikalausiantį vieno arba kito, visko arba nieko. Veiksmas primena grupinės terapijos seansą, kuriame aktorių lūpomis atvirai kalbama apie kiekvieno mūsų baimes, džiaugsmus, santykius su priešinga lytimi, apatiją ir nerimą. Žiūrovai, įtraukti į spektaklio veiksmą, tampa sąmokslo dalyviais – nelieka nei fizinių, nei psichologinių sienų, skiriančių aktorius ir publiką.

Režisierius Cezaris Graužinis – vienas garsiausių lietuvių teatro menininkų, puikiai žinomas ne tik Lietuvos, bet ir užsienio scenose, dažnai ten ir kuriantis. 2007 m. režisierius apdovanotas prestižine Graikijos teatro ir muzikos kritikų sąjungos premija už geriausią režisūrą.

Spektaklis „Drąsi šalis“ bus rodomas ketvirtadienį, 20 val., „Viskas arba nieko“ – penktadienį, 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius