Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 09

T.Dapkaus atsakas į Seimą jo nenorinčiam įleisti B.Mateliui: iš tokių veikėjų pamokų nepriimu

Koncerno „MG Baltic“ vadovų tarpininku, užsiėmusiu šantažo požymių turinčia veikla, Valstybės saugumo departamento (VSD) rašte įvardijamas žurnalistas Tomas Dapkus teigia nepriimantis pamokų iš tokių veikėjų kaip parlamentaras Bronislovas Matelis. Trečiadienį Seimo narys pareiškė prašantis T.Dapkui ateityje neišduoti nei nuolatinės, nei laikinos akreditacijos Seime.
Tomas Dapkus 15min studijoje
Tomas Dapkus / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Seimo narys Bronius Matelis yra vadovėlinis pavyzdys kaip neskaidriai suauga žiniasklaida ir politinės partijos. Būdamas vietinio laikraščio redaktoriumi sukirto rankas su liberalų lyderiu Eligijumi Masiuliu, kad bus jų kandidatas į Seimą, tačiau vietinis skyrius jo kandidatūrą tiesiog atmetė. Vėliau jau būdamas tariamai nepriklausomu kandidatu naudojosi finansine ir kita parama iš valstiečių, kad laimėtų vienoje Panevėžio rinkimų apygardų į Seimą“, – 15min komentuoja T.Dapkus.

Anot jo, dabar, pasitraukęs į mišrią grupę Seime, B.Matelis „šliejasi prie konservatorių tikėdamasis jų paramos kitose rinkimuose, o savo laikraštį, kuris pavirtęs šios partijos propagandos įrankiu, „nepriklausomai“ tvarko jo žmona“.

„Iš tokių veikėjų pamokų nepriimu“, – rėžia T.Dapkus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Bronius Matelis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Bronius Matelis

Pagal Visuomenės informavimo įstatymą, viešosios informacijos rengėjas ir (ar) skleidėjas turi teisę akredituoti savo žurnalistus prie valstybės institucijų, politinių partijų, politinių organizacijų ir asociacijų, taip pat kitų institucijų šalių susitarimu.

Žurnalistas šiame įstatyme įvardijamas kaip asmuo, profesionaliai renkantis, rengiantis ir teikiantis medžiagą viešosios informacijos rengėjui pagal sutartį su juo ir (ar) yra žurnalistų profesinės organizacijos narys.

B.Matelis, teigdamas, kad T.Dapkus jam suteiktas žurnalisto galias panaudojo ne pagal paskirtį, galimai neteisėtai veikė ne visuomenės, o verslo interesams, tikina manantis, kad visuomenės informavimo etikos kodekso nesilaikantis žurnalistas, neturėtų būti įleidžiamas ne tik į Seimą, bet ir į visas svarbiausiais valstybės institucijas.

B.Matelio sutuoktinė Limina Matelienė šiuo metu valdo bendrovę „Panevėžio rytas“, kuri leidžia laikraščius „Panevėžio kraštas“, „Panevėžio rytas“, kuruoja portalą Panskliautas.lt.

Šią informaciją B.Matelis nurodė Vyriausiajai tarybinės etikos komisijai teiktoje deklaracijoje, kur taip pat pažymėjo, kad ryšius su bendrove „Panevėžio rytas“ nutraukė 2016-ųjų lapkritį.

Pirmadienį žiniasklaida paviešino VSD Seimo komitetui teiktą raštą, kuriame T.Dapkus įvardijamas kaip pagrindinis veikiantis „MG Baltic“ atstovas koncernui siekiant daryti įtaką statybų ir infrastruktūros projektams Teisingumo ministerijai pavaldžiose institucijose, Kalėjimų departamente, Registrų centre.

T.Dapkus minimas ir kaip vienas iš pagrindinių veikiančių asmenų, darančių įtaką politiniams procesams.

Pats T.Dapkus VSD informaciją vadina „beprecedente šmeižto kampanija“, susijusia su anksčiau paviešintais prezidentės Dalios Grybauskaitės bei korupcija įtariamo buvusio liberalų vadovo Eligijaus Masiulio susirašinėjimais.

Viename laiškų šalies vadovė rašė, kad T.Dapkus „kalba nesąmones“ apie kandidatą į generalinius prokurorus Evaldą Pašilį ir pasiūlė „perduoti linkėjimus“ LNK televiziją valdančio koncerno „MG Baltic“ vadovui Dariui Mockui, „kad patrauktų savo skaliką“.

VIDEO: T.Dapkus 15min studijoje patvirtino siekęs kai kurių asmenų atleidimo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius