-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 20

T.Kučinskas ambasadoriaus posto negavo

Verslininkas Tomas Kučinskas negavo ambasadoriaus Didžiojoje Britanijoje posto. Lietuvos atstovu Londone skiriamas karjeros diplomatas Oskaras Jusys.
T.Kučinskas su žmona Lina atvyksta į Nacionalinės Pažangos Premijos 2008 Laureatų paskelbimo ir apdovanojimo ceremoniją Vilniaus Universitete.
T.Kučinskas su žmona / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Šiuo metu URM ambasadoriaus ypatingiems pavedimams pareigas einantis O.Jusys Užsienio reikalų ministerijoje (URM) dirba nuo 1990 metų. Jis yra buvęs Lietuvos ambasadoriumi Jungtinėse Tautose, atstovu Europos Sąjungoje Briuselyje.

Ambasadoriaus vieta Londone liko laisva, kai pernai gruodį iš šių pareigų buvo atšauktas dabartinis užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas.

2000-2001 m. jis ėjo užsienio reikalų viceministro pareigas, 2005 m. buvo paskirtas ministerijos sekretoriumi. Šiuo metu jis dirba URM Globalios politikos departamente.

2006 m. O.Jusys, važiuodamas tarnybiniu automobiliu, sukėlė avariją ir pasišalino iš įvykio vietos. Vilniaus miesto Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos Eismo priežiūros tarnybos pareigūnai tuometiniam URM sekretoriui skyrė 3500 litų baudą, bet su ja nesutikęs diplomatas kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą. Šis baudą panaikino.

Teismas nusprendė, kad O.Jusys gali būti nubaustas tik už avarijos sukėlimą ir paliko galioti už šį pažeidimą policijos skirtą 150 litų baudą.

Ambasadoriaus vieta Londone liko laisva, kai pernai gruodį iš šių pareigų buvo atšauktas dabartinis užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas.

Ministras buvo užsiminęs, kad Lietuvos atstovu Didžiojoje Britanijoje gali tapti Skandinavijos alaus daryklų valdymo koncerno padalinio „BBH Baltic“ vadovas T.Kučinskas.

Seimo URK šią savaitę taip pritarė siūlymui laikinąją URM Rytų kaimynystės politikos departamento direktorę Jolantą Balčiūnienę skirti ambasadore Prancūzijoje, nacionalinės energetikos bendrovės „Leo LT“ strateginių projektų tarptautinių ryšių direktorių Darių Degutį – ambasadoriumi Izraelyje ir ambasadorių ypatingiems pavedimams Joną Rudalevičių – Lietuvos atstovu Jungtinėse Tautose.

Ambasadorius skiria ir atleidžia prezidentas Vyriausybės teikimu pritarus Seimo URK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius