Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 29

Ūkio ministerija nori nuskriausti tabako fabriką

Klaipėdos savivaldybė sunerimusi, kad buvusiam tabako fabrikui rekonstruoti, pritaikant jį kultūrinėms erdvėms, negaus anksčiau žadėtos pinigų sumos.
Tabako fabriko rekonstrukcija, paverčiant jį kultūrine oaze, bus pradėta jau po kelių mėnesių.
Tabako fabriko rekonstrukcija, paverčiant jį kultūrine oaze, bus pradėta jau po kelių mėnesių. / 15min nuotr.

Pasak uostamiesčio mero Rimanto Taraškevičiaus, Ūkio ministerija buvo patikinusi, kad kultūros fabrikui kurti bus skirta 9 mln. Lt Europos Sąjungos parama, o savivaldybei reikės pridėti ketvirtadalį lėšų – apie 3 mln. Lt. Tačiau neseniai pasiekė žinia, kad Ūkio ministerija paramą sumažins ir ji sieks 5,3 mln. Lt.

Savivaldybė parengė ir D.Kreiviui bei Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkui Dainiui Budriui įteikė raštą, kuriame apibūdino susidariusią padėtį ir paprašė dar kartą įvertinti situaciją.

Rašte nurodoma, kad kultūros fabrikas bus vienintelis toks objektas Vakarų Lietuvoje. Rašte taip pat išreikštas nerimas, kad Vilniuje planuojami keturi panašūs objektai ir jiems skiriama daugiau lėšų. Taip pažeidžiamas darnios plėtros principas.

„Jeigu Ūkio ministerija 3,7 mln. Lt sumažins paramą šiam projektui įgyvendinti, savivaldybė bus nepajėgi bendrafinansuoti daugiau kaip 50 proc. (apie 6–7 mln. Lt) šio projekto”, – teigiama mero pasirašytame rašte.

Klaipėdos savivaldybė įgyvendina ir daugiau projektų iš ES lėšų, kuriems numatė savo indėlį. Lėšos buvo suplanuotos, imtos paskolos. Kultūros fabrikui šiems metams savivaldybė ėmė 800 tūkst. Lt paskolą.

Užvirs darbai

Kultūros fabrikas ateityje taps nauja meno erdve. Čia įrengtose salėse, dirbtuvėse bursis dailės, šokio, vaizduojamojo meno, muzikos, teatro, spaudos ir kitų sričių atstovai.
Kas atliks darbus buvusiame tabako fabrike, turėtų paaiškėti maždaug per mėnesį. Konkurse panoro dalyvauti 13 bendrovių, praėjusią savaitę buvo atplėšti vokai su jų pasiūlymais. Įvertinus paaiškės, kuri bendrovė pasiūlė mažiausią darbų kainą.

Pasak savivaldybės Investicijų ir verslo plėtros skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės, numatyta, kad šiemet prie tabako fabriko iškiltų apie 800 kv.m priestatas. Pagrindiniame pastate taip pat vyktų darbai, būtų įrengti liftai, laiptai. Bendra kultūros fabriko erdvė užims 4 300 kv.m.
 

Kultūros fabrikas ateityje taps nauja meno erdve. Čia įrengtose salėse, dirbtuvėse bursis dailės, šokio, vaizduojamojo meno, muzikos, teatro, spaudos ir kitų sričių atstovai. Dalis patalpų bus skiriama laisviesiems menininkams kaip dirbtuvės, o dalis patalpų bus nuomojamos kūrybiniams verslininkams – reklamos, dizaino agentūroms. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius