-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 03

Taika truko neilgai: „tvarkiečių“ susitarimas su A.Juozaičiu įvyko R.Žemaitaičiui už akių

Nepaisant praėjusią savaitę pasiekto susitaikymo, „Tvarkos ir teisingumo“ vadovybėje atmosfera ir vėl ėmė kaisti. Partijos vadovui Remigijui Žemaitaičiui išvykus iš Lietuvos, jo pavaduotojas Vytautas Kamblevičius paskelbė susitaręs su Arvydu Juozaičiu kurti naują partiją. Savo planų dėl galimų bendražygių turėjo ir R.Žemaitaitis – Lietuvos žaliųjų partijos (LŽP) pirmininkas Remigijus Lapinskas 15min patvirtino sulaukęs R.Žemaitaičio pasiūlymo suvienyti jėgas.
Remigijus Lapinskas ir Remigijus Žemaitaitis
Remigijus Lapinskas ir Remigijus Žemaitaitis / 15min nuotr.

Praėjusią savaitę po audringo „Tvarkos ir teisingumo“ valdybos posėdžio į dvi stovyklas pasidaliję partijos nariai susitaikė ir išsiskirstė pritarę partijos pirmininko nuomonei, kad vienintelė likusi išeitis – kurti naują partiją. R.Žemaitaičiui tai pasiekti nebuvo lengva.

Posėdyje dėl vienasmeniškai priimamų sprendimų bendražygių pliektas R.Žemaitaitis pareiškė kalbėjęsis su kitų partijų bei judėjimų vadovais dėl galimo bendradarbiavimo, tačiau po to, kai iš „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos išstojo keturi žmonės, tie pokalbiai esą nutrūko.

R.Žemaitaitis posėdyje minėjo kalbėjęs su LŽP pirmininku R.Lapinsku, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) lyderiu Artūru Zuoku bei partiją kuriančiu judėjimo „Lietuva yra čia“ vadovu A.Juozaičiu.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Remigijus Lapinskas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Remigijus Lapinskas

Tačiau su R.Žemaitaičiu apie bendrą ateitį 15min prisipažino kalbėjęs tik LŽP pirmininkas Remigijus Lapinskas

Anot jo pokalbis niekur nenuvedė – „tvarkiečių“ supratimas apie kai kuriuos dalykus yra per daug kitoks, kad būtų galima suderinti požiūrius.

„Pavyzdžiui, apie Europą, kaip bendrus visų namus, Europos Sąjungą, tam tikrus žmogaus teisių aspektus“, – vardijo pašnekovas.

R.Lapinskas teigė su R.Žemaitaičiu kalbėjęs vieną kartą dar prieš „tvarkiečių“ frakcijos Seime išsivaikščiojimą.

„Žaliųjų“ vadovas pasakojo R.Žemaitaičiui pasakęs, kad jis vienas nepriima tokių sprendimų, todėl paprašęs parengti bendro darbo koncepciją, pateikti ją raštu, kad Lietuvos žaliųjų partija galėtų apsvarstyti.

„Bet tai nebuvo padaryta, tai ir nėra ko čia daugiau šnekėti“, – teigė pašnekovas.

A.Zuokas: nebuvo jokių pokalbių

R.Žemaitaičio posėdyje paminėtas kaip galimas partneris A.Zuokas 15min išvis paneigė su „tvarkiečių“ lyderiu kalbėjęsis dėl bendros ateities.

„Ne, netiesa, nebuvo pokalbių su „Tvarka ir teisingumu“ jokių“, – patikino A.Zuokas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Artūras Zuokas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Artūras Zuokas

Su R.Žemaitaičiu teigė nekalbėjęs ir A.Juozaitis, kurį kurti bendrą ateitį trečiadienį įkalbino V.Kamblevičius.

V.Kamblevičius su A.Juozaičiu susitiko būtent tuo metu, kai R.Žemaitaitis yra išvykęs atostogų. „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas 15min V.Kamblevičiaus iniciatyvos pakomentuoti nenorėjo, tačiau leido suprasti, jog niekas dar nenuspręsta.

Jis manęs labai vengia.

„Kitą savaitę bus komentaras. Pirma reikia įkurti partiją, žmones pakviesti“, – rašė jis.

A.Juozaitis, su kuriuo R.Žemaitaitis bendražygiams aiškino jau kalbėjęsis dėl bendros ateities, ketvirtadienį 15min pareiškė, kad to nebuvo, o R.Žemaitaitis apskritai jo vengia.

„Jis manęs labai vengia. Jis ne vieną sykį net nesusitiko tiek, kiek buvo tartasi, jis neatėjo į susitikimus. Ir dabar buvo toks vakar numatytas posėdis. Jie sudarė derybinę grupę pas save valdyboje ir turėjo būti vakar posėdis, ir nė vienas iš R.Žemaitaičio pusės neatvyko žmogus. Aš matau, kad tiesiog vengia ir nenori. Aš suprantu, kad čia yra skęstančiojo politika“, – pareiškė jis.

Maža to, A.Juozaitis teigė R.Žemaitaičio akis į akį nesutikęs ir jam rankos nespaudęs – matęs tik per televizorių.

„Mes kvietėme per mano atstovą viešiesiems ryšiams Saulių Lapėną, – apie tai, kad patys kvietė R.Žemaitaitį susitikti, pasakojo A.Juozaitis. – Jis kalbėjo su Almantu Petkum, jis, atrodo, yra R.Žemaitaičio žmogus. Tai per antrus asmenis mes derinome susitikimą, bet jis neįvyko.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius