Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 24

Taip per Kalėdas patikima stebuklais: pas Sužionių vaikus skuba net trys Kalėdų seneliai

Pirmąją Kalėdų dieną pas visus Sužionių seniūnijos Vilniaus rajone vaikus iki dešimties metų atkeliauja Kalėdų senelis. Tokį stebuklą jiems dovanojo vietos bendruomenė, jau 11 metų per didžiąsias metų šventes į keliones išleidžianti tris Kalėdų senelius su dovanomis vaikams. Šiemet sąraše – apie 180-190 vaikų, kurie gruodžio 25-ąją turėtų atidžiau dairytis per langus.
Kalėdų seneliai skuba pas Sužionių vaikus. 2018 m. Kalėdos
Kalėdų seneliai skuba pas Sužionių vaikus. 2018 m. Kalėdos / Sužionių bendruomenės nuotr.

„Kalėdos – stebuklų metas, o labiausiai jų laukia vaikai. Suteikime progą kaimo vaikams patikėti gražios šventės stebuklais ir Kalėdų senelio dosnumu!“ – taip prisidėti prie jau 11 metų rengiamos gerumo akcijos „Stebuklingos Šv. Kalėdos kaimo vaikams“ kviečia Sužionių bendruomenė.

Iki 200 vaikų

Vienas iš akcijos iniciatorių ir Sužionių bendruomenės pirmininkas Vladislavas Maliukas, kalbėdamas su 15min švenčių išvakarėse, sakė, kad paprastai per Kalėdas su dovanomis aplankoma iki 200 vaikų – šiemet Kalėdų senelio sąraše apie 180-190 Sužionių seniūnijos vaikų.

„Čia ne vienas kaimas, važiuojame per visą seniūniją – kaimų, kaimelių ir vienkiemių priskaičiuojame apie 30. Važiuosime pas vaikus, kurie čia realiai gyvena, o ne tik atvažiuoja pas senelius. Bandome iš anksto susižinoti, ar neišvažiavo kas, ar kas naujai neatsikraustė. Deriname tuos sąrašus tarp seniūnijos ir vietinių seniūnaičių, kitų kaimų atstovų. Tada susirenka trys Kalėdų seneliai ir su padėjėjomis važiuoja į tris puses pirmą Kalėdų dieną“, – apie akciją pasakojo V.Maliukas.

Čia ne vienas kaimas – kaimų, kaimelių ir vienkiemių priskaičiuojame apie 30. Važiuosime pas vaikus, kurie čia realiai gyvena, o ne tik atvažiuoja pas senelius.

Jis pripažino, kad ta diena nė vienam iš Kalėdų senelių lengva nebūna – juk aplankyti tenka tiek vaikų. Tačiau ir patiems įspūdžių lieka daugybė, geros emocijos paprastai plūsteli praėjus šiek tiek laiko, kai nuovargis išgaruoja.

„Vaikai laukia, jie nuoširdūs, nesugadinti gyvenimo peripetijų. Jie visiškai kitaip reaguoja, jiems tai tikrai didelė šventė, kai kuriems mūsų dovanos būna vienintelės“, – pasakojo bendruomenės pirmininkas.

Sužionių bendruomenės nuotr./Kalėdų seneliai skuba pas Sužionių vaikus. 2018 m. Kalėdos
Sužionių bendruomenės nuotr./Kalėdų seneliai skuba pas Sužionių vaikus. 2018 m. Kalėdos

Lanko ne tik remtinus vaikus

Tačiau šie Kalėdų seneliai nesiorientuoja vien į socialiai remtinas šeimas – dovanos keliauja pas visus vaikus, kuriems tais metais yra ne daugiau nei 10 metų. „Mes nusprendėme, kad darome šventę visiems – juk geriau gyvenančių tėvų vaikai nekalti, jog jų tėvai pasistengė ir užsidirbo, todėl pas juos šitas Kalėdų senelis neateina. Gal mūsų dovana palyginti su kitomis gautomis tik savotiškas džiaugsmo gestas, tačiau ji laukiama. Stengiamės tas dovanas paderinti, pasižiūrėti, kad dovana būtų tokia, kokios vaikas norėtų“, – kalbėjo pirmąją Kalėdų dieną Kalėdų senelio kostiumą kasmet užsivelkantis V.Maliukas.

O dovanos šių Kalėdų senelių maišuose – ne bet kokios. Paprastai šventinis biudžetas siekia apie 2,5-3 tūkst. eurų, tad kiekvienam vaikui skiriama suma siekia apie 15-20 eurų, tačiau tikroji dovanos vertė net dvigubai didesnė, kadangi prie akcijos prisidedantys pardavėjai suteikia 50 proc. nuolaida. Tad be skanėstų Sužionių seniūnijos vaikai dar gauna ir po žaislą: lėlę, mašinėlę, lego konstruktorių ar pan.

Sužionių bendruomenės nuotr./Kalėdų seneliai skuba pas Sužionių vaikus. 2018 m. Kalėdos
Sužionių bendruomenės nuotr./Kalėdų seneliai skuba pas Sužionių vaikus. 2018 m. Kalėdos

V.Maliukas prisiminė pernai Kalėdas, kai buvo daug sniego, net Kalėdų senelių veltiniai girgždėjo. Šiemet teks klampoti per balas, tačiau esą jie prisitaikys. Gal tik purvinesni atvyks pas vaikus, kai kur nebus lengva ir privažiuoti.

Paklaustas, ar nėra sunku rasti norinčiųjų paremti bendruomenės akciją, V.Maliukas sakė visada pabrėžiantis, kad visi paaukoti pinigai skiriami tik dovanoms. „Ir nuotraukas į feisbuką keliame, ir padėkos raštus parengiame, nors nelabai galime sau tai leisti, nes viskas kainuoja. Stengiamės viską, ką gauname, skirti vaikams. Degalus užsipilame už savus, administracinėms išlaidoms nieko nepasiliekame, esame ir patys iš dalies rėmėjai“, – kalbėjo jis.

Sužionių bendruomenės nuotr./Kalėdų seneliai skuba pas Sužionių vaikus. 2018 m. Kalėdos
Sužionių bendruomenės nuotr./Kalėdų seneliai skuba pas Sužionių vaikus. 2018 m. Kalėdos

Norintys paremti šį labdaringą projektą „Stebuklingos šv. Kalėdos kaimo vaikams“, paaukoti gali Sužionių bažnyčioje, kur stovi speciali dėžutė paramai ar kreiptis į patį V.Maliuką, jo kontaktus rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius