Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 28

Taisyklėse – daugiau teisių šilumos vartotojams

Lapkričio 1 d. įsigalios energetikos ministro patvirtintos naujos redakcijos Šilumos tiekimo ir vartojimo taisyklės. Gerokai atnaujintos taisyklės suteikia daugiau teisių šilumos vartotojams ir nustato daugiau pareigų monopolinių paslaugų tiekėjams.
Po atominės elektrinės uždarymo šildymas visaginiečiams gali pabrangti net septynis kartus.
Šiluma / Gedimino Savickio/BFL nuotr.
Temos: 1 Energetika

Daugiabučių namų vartotojams sudarytos realios galimybės pasirinkti ir įdiegti kombinuotasšildymo ir karšto vandens ruošimo schemas, tam panaudojant ekologiškus, aplinką tausojančius energijos šaltinius. Tai yra vienas būdų mažinti išlaidas šilumai ir karštam vandeniui.

Šilumos tiekėjams nustatyti papildomi ir privalomi įpareigojimai dėl vartotojams teiktinos informacijos. Vartotojaikiekvieną mėnesį gaus išsamią informaciją apie jų name suvartojamąšilumą, kas leis įvertinti namo energetinį efektyvumą.

Taisyklėse taip pat nustatyta aiški ir detali tvarka dėl apsirūpinimo karštu vandeniu būdo pasirinkimo. Kai kurios šilumos ir vandens tiekimo įmonės iki šiol nesugebėjo pasirašyti sutarčių su gyventojais, kurie nusprendė už karštą vandenį atsiskaityti pagal daugiabučio namo įvadinius šilumos ir šalto vandens skaitiklių rodmenis (2-asis būdas).Dėl to šių daugiabučių namų gyventojai liko skolingi už šaltą vandenį karštam vandeniui ruošti. Nuo šiol šilumos tiekėjui numatyta pareiga tokiems vartotojams susikaupusius bet neapmokėtus šalto vandens kiekius proporcingai paskirstyti per 12 ateinančių mėnesių ir įtraukti į sąskaitas.

Atkreiptinas dėmesys, kad kol nebus pasirašytos naujos sutartys, tokie gyventojai už karštą vandenį mokės kaip ir dauguma vartotojų– pagal bute esančio skaitiklio rodmenis ir stabilų cirkuliacijos mokestį, kuris neturi viršyti Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos nustatytų ribų (1-asis būdas).

Energetikos ministerija taip pat primena, kad daugiabučių namų gyventojų teisės pakeisti karšto vandens tiekėją ar apsirūpinimo karštu vandeniu būdą joks įstatymas neriboja –vadovaudamiesi taisyklėse nustatyta tvarka, tai jie gali padaryti bet kada.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius