Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 19

Taisyklių pažeidėjams – baudos ir įspėjimai

Klaipėdos savivaldybėje jau paruoštos taisyklės, su kuriomis susipažinę miestiečiai žinos, kaip saugiai elgtis vandenyje bei ant ledo. Atskiros taisyklės numato ir triukšmo prevenciją mieste.
Naujos taisyklės draudžia maudytis tamsiu paros metu. Už tai policija galės skirti baudą.
Naujos taisyklės draudžia maudytis tamsiu paros metu. Už tai policija galės skirti baudą. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Tokio pobūdžio taisykles yra pasitvirtinę daugelis kitų miestų. Jas parengti Klaipėdos savivaldybės pareikalavo Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė.

Taisyklės yra, pinigų – ne

Vakar vykusio Miesto ūkio komiteto posėdžio metu naujosioms taisyklėms negailėta pastabų. Tarybos narys Vidmantas Plečkaitis stebėjosi, jog telkinių vanduo turi būti kartą per mėnesį valomas, nors iš tiesų nei Danės, nei jūros niekas nevalo. „Tam reikia milijonų. Ar esate numatę lėšų?“ – klausė V.Plečkaitis.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas M.Poimanskis teigė, kad reikalavimas valyti vandens telkinius numatytas ir higienos normose, tad tai nėra naujiena. „Tačiau finansavimo nėra, gal šis punktas iš taisyklių išnyks – dėl to nuspręs taryba“, – sakė vedėjas.

Drausmins žvejus ir pramogautojus

Saugaus elgesio vandenyje taisyklėse numatyta, kad poilsiautojai negali maudytis tamsiu paros metu, būdami apsvaigę. Nesilaikantiems taisyklių policija galės skirti 50 Lt baudas. Tokia pat bauda būtų skiriama ir žvejams ar tiesiog pramogautojams, jei šie žiemą sumanytų žūklauti ar vaikštinėti ant plonesnio nei 7 cm ledo. „Iki šiol žvejų nebuvo kaip bausti. Dabar galėsime tą daryti, nors baudos gana vaikiško dydžio“, – sakė M.Poimanskis.

Pagal taisykles, paplūdimiuose ir kitose maudynių vietose turės būti pažymėta riba, kur gali maudytis vaikai. Gylis tose vietose turi siekti 0,71–1,3 m.

Numatyta, kad plaukiojant mažaisiais, pramoginiais ir buriniais laivais liemenes privalu vilkėti tik vaikams iki 12 metų. V.Plečkaitis siūlė taisykles papildyti punktu, kad liemenes mažuose laiveliuose dėvėtų visi.

Baus triukšmadarius

Artimiausiame tarybos posėdyje bus tvirtinamos ir Triukšmo prevencijos taisyklės. „Savivaldybės administracinėje komisijoje iš 10 skundų 7 būna dėl triukšmo. Nuo 18 val. negalima garsiai klausytis muzikos. Jei žmogus pasiskundžia, atvažiavusi policija užfiksuoja triukšmą, niekas decibelų nematuoja, tiesiog surašomas protokolas“, – sakė M.Poimanskis. Bauda už triukšmavimą gali siekti 300-1000 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius