Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 04

Tamsios Grigiškių gatvės slepia nusikaltėlius

Vilniaus Grigiškių mikrorajone jau kelerius metus naktimis išjungiami gatvių žibintai. Gyventojai skundžiasi, jog taupoma saugumo sąskaita.
Gatvė, šalia kurios buvo paliktas automobilis, apsupta namų, tačiau Arijus abejoja, ar kaimynai ką nors matė – naktimis čia aklinai tamsu.
Gatvė, šalia kurios buvo paliktas automobilis, apsupta namų, tačiau Arijus abejoja, ar kaimynai ką nors matė – naktimis čia aklinai tamsu. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Viename Grigiškių daugiabučių gyvenantis Arijus Katauskas teigia, kad naktimis net šalia savo namo negali jaustis saugus, mat nuo vidurnakčio išjungiami gatvių žibintai. „Iš kaimynų ar pažįstamų nugirstu visokių istorijų, neretai vagys žmonėms iš mašinų „nupila“ benzino“, – teigė Arijus.

Neseniai nuo nusikaltėlių nukentėjo ir jis – vagys nutempė 2006 metų laidos automobilį „Honda Accord“, kurį prieš trejus metus jis nupirko žmonai.

„Automobilis tiesiog išgaravo – ryte jo vietoje buvo tik užsiblokavusių ratų tempimo žymės. Matyt, išjungė signalizaciją, užtempė ant tralo ir nuvažiavo, – pasakojo vyras. – Policija atlieka tyrimą, gal dar ras kokius galus. Buvo ir kaimynų apklausti, bet jei kas būtų naktį ką girdėję, kažin ar ką konkretaus pasakys – čia tamsu, nors į akį durk.“

Žiemą naktimis tamsu ir slidu, ištempti automobilį vieni niekai. Jei bent būtų įjungtos šviesos, gal atsirastų kažkokių liudininkų, – svarstė Arijus.Automobilis buvo pirktas lizingu, bet jo mokėjimas dar tęsiasi. Mašina buvo apdrausta, taigi dalį likusios mokėjimo sumos turėtų padengti draudimo bendrovė.

Beje, prieš pusantrų metų toje pat vietoje buvo pavogtas kitas Arijaus automobilis „Honda Civic“. Jo policija taip ir nesurado.

Arijus teigia, jog Grigiškėse sudarytos palankios sąlygos automobilių vagystėms. Mat didžioji dalis Grigiškių gatvių jau porą metų naktimis yra neapšviestos – žibintai įjungiami tik paryčiais. „Žiemą naktimis tamsu ir slidu, ištempti automobilį vieni niekai. Jei bent būtų įjungtos šviesos, gal atsirastų kažkokių liudininkų“, – svarstė Arijus.

Policijos duomenimis, pernai Grigiškėse buvo pavogti 8 automobiliai, penki iš jų buvo surasti. Šįmet tai – pirmasis automobilio vagystės atvejis šiame mikrorajone.

Anot pareigūnų, gatvių apšvietimas turi įtakos nusikalstamumui, tačiau Grigiškių gatvės nėra laikomos pavojingomis. „Naktimis Grigiškėse gatvių ir kiemų apšvietimas yra išjungiamas, kas, be abejo, turi įtakos nusikalstamumui – būtent degalų iš automobilių vagystėms. Gyventojų užpuolimo ir apiplėšimo nakties metu faktų Grigiškėse užfiksuota nebuvo, todėl lyginat su kitais Vilniaus mikrorajonais Grigiškėse yra saugu“, – rašoma Vilniaus apskrities komisariato Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato atsakyme į „15min“ klausimus.

Atsakingų nėra

Vilniaus miesto savivaldybė informavo, jog už Grigiškių apšvietimą yra atsakinga bendrovė „Lentvario komunalinis ūkis“.

„Jie ir turėtų atsakyti į klausimą, kodėl liko neapšviesta dalis Grigiškių. Šiuo metu inicijuota, kad tos dalies apšvietimo tinklai būtų perduoti Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklams – taip bus galima operatyviau spręsti kylančias problemas“, – teigė savivaldybės Komunalinio ūkio departamento Eismo organizavimo skyriaus vedėjas Algirdas Šešelgis.

„Lentvario komunalinio ūkio“ direktorius Albinas Zaleckas tikina, kad bendrovė tik prižiūri šviestuvus ir reguliuoja apšvietimo laiką. Kada šviestuvai turi būti įjungti, nustato savivaldybė, suderinusi su seniūnija.

„Čia viskas yra susiję su taupymu. Elektra pabrango, taigi nustatė trumpesnį apšvietimo laiką. Mes gavome nurodymus ir nustatytu laiku išjungiame, – aiškino A.Zaleckas. – Naktį kelias valandas gatvių apšvietimas išjungiamas, nes tuo metu nėra žmonių judėjimo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius