-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Skaisgirytė: G.Nausėda laukia G.Landsbergio skambučio dėl ambasadorių reikalų

Tariantis dėl naujų ambasadorių paskyrimo, prezidento patarėja Asta Skaisgirytė teigia pasigendanti užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio iniciatyvos.
Asta Skaisgirytė
Asta Skaisgirytė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Ministras galėtų signalizuoti, kad jis norėtų susitikti su prezidentu“, – antradienį interviu Žinių radijui sakė šalies vadovo patarėja.

Pasak jos, dar praėjusią savaitę Gitanas Nausėda patvirtino, jog pasitiki Lietuvos diplomatijos vadovu.

„Čia yra labai stipri žinutė pasiųsta ministrui. Jeigu jis tą žinutę suprastų, tai iš tikrųjų imtų telefoną ir iš karto skambintų ir pareikštų norą susitikti su prezidentu“, – kalbėjo A.Skaisgirytė.

Patarėjos teigimu, tai paspartintų naujų ambasadorių paskyrimą.

Užsienio reikalų ministro duomenimis, šiuo metu įšaldyta 13 Lietuvos atstovų skyrimas, tarp jų – ir Lenkijoje. Anot jo, ministerija dar pernai pateikė atrankas laimėjusių diplomatų kandidatūras G.Nausėdai, o klausimo sprendimas įstrigęs Prezidentūroje.

Savo ruožtu šalies vadovo patarėja tvirtina, jog Prezidentūra savo poziciją išsakė dar sausio 11 dieną.

„Laukiam virš dviejų savaičių atsakymo iš Užsienio reikalų ministerijos, laukiam diskusijos dėl pavardžių ir tų diplomatų, kurie turėtų rotuotis“, – teigė A.Skaisgirytė.

Jie gavo pavardes, kurias mes matytume kaip kandidatų pavardes.

„Jie gavo pavardes, kurias mes matytume kaip kandidatų pavardes“, – pridūrė ji.

Anot A.Skaisgirytės, nesutariant dėl pavardžių, dabartiniai ambasadoriai, baigiantys ketverių metų kadenciją, galėtų toliau eiti pareigas dar metus.

Prezidentūra anksčiau kritikavo ministerijos sprendimą nepratęsti ambasadoriaus prie NATO Deivido Matulionio kadencijos dar metams bei atšaukti jį nuo vasaros. URM nurodė, kad to padaryti nebuvo prielaidų.

„Užsienio reikalų ministerija neprašė jo pratęsimo. O visą atšaukimo paketą, visų rotuotinų ambasadorių, mes esame aptarę“, – patvirtino A.Skaisgirytė.

G.Landsbergis pirmadienį taip pat pranešė, kad Valstybės saugumo departamento (VSD) nurodymu Užsienio reikalų ministerija (URM) pradėjo tarnybinį tyrimą dėl konfidencialios ar riboto naudojimo informacijos paviešinimo derinant ambasadorių kandidatūras.

Kai kuriuos kitus diplomatus, dalyvavusius atrankoje į Lenkijos ambasadoriaus poziciją, viešai yra įvardijęs ir prezidentas.

A.Skaisgirytė tvirtina, kad Prezidentūra tikisi objektyvaus tyrimo.

„Čia yra ministerijos tyrimas, lai ištiria tikrai, ištirti visada yra gerai. Čia neturime jokios nuomonės, kaip turėtų baigtis tyrimas. Tikimės, kad jis bus objektyvus“, – sakė prezidento patarėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius