Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 16

Tarnybą oro gynybos batalione ir Vilniuje pradėjo keli šimtai šauktinių

Devynių mėnesių privalomą tarnybą Karinių oro pajėgų Oro gynybos batalione bei Lietuvos kunigaikščio didžiojo Gedimino štabo batalione antradienį pradėjo keli šimtai šauktinių.
Šauktiniai
Šauktiniai / Kunigaikščio Margirio pėstininkų bataliono nuotr.

Kaip informavo kariuomenė, didžioji dalis šių prievolininkų į Aviacijos bazę ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalioną paskirti iš Šiaulių, Vilniaus ir Panevėžio regionų, likusieji – iš Klaipėdos ir Kauno.

Į Oro gynybos batalioną atvykę jaunuoliai sudarys jau 9-ąją privalomos karo tarnybos karių laidą po šaukimo atnaujinimo. Jų paskirstymas į padalinius, kaip įprasta, vyko Radviliškyje.

Pasak kariuomenės, tarnyba šiame kariuomenės padalinyje yra išskirtinė tuo, kad po bazinio kario kurso šiems kariams teks įveikti artimo nuotolio raketinių oro gynybos sistemų GROM, RBS70, apžvalgos radarų SENTINEL ir GIREFFE MKIV bei orlaivių atpažinimo, bazinių oro gynybininkų specialistų rengimo programą.

Šiaulių karinio aerodromo funkcionavimą užtikrinančioje Aviacijos bazėje kariai treniruosis atlikti veiksmus, susijusius su skrydžiais, nemaža dalis jų vėliau renkasi profesinę karo tarnybą šiame Lietuvos kariuomenės vienete.

Vilniuje dislokuotame Lietuvos kunigaikščio didžiojo Gedimino štabo batalione pradėjo dešimtoji laida. Čia kariai po bazinio kurso bus mokomi veikti iki būrio lygmens vienetuose bei integruojami į bataliono užduotis bei veiklą.

Šiandien karo tarnybą Lietuvos kariuomenės padaliniuose pradėjusiems jauniesiems kariams pirmus tris mėnesius patyrę instruktoriai ves bazinius kario kursus, kurių metu privalomosios karo tarnybos kariai įgys pagrindinių taktikos, inžinerijos, topografijos, rikiuotės, pirmosios medicinos pagalbos žinių, išmoks naudotis ginklais bei įgys kitų, kariui reikalingų įgūdžių.

Taip pat šauktinių laukia priesaika Lietuvai. Baigę bazinį kario kursą kariai bus skirstomi pagal specialybes ir treniruosis veikti padalinio sudėtyje. Po tarnybos kariai galės pretenduoti į profesinę karo tarnybą, o jos nepasirinkusieji bus įtraukti į Lietuvos kariuomenės rezervą ir periodiškai šaukiami atnaujinti karinių įgūdžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius