-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 05

Tarnybinės etikos sargais paskirti E.Vaitiekienė, D.Rimkevičius, D.Paulauskaitė

Seimas ketvirtadienį paskyrė į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) teisininkę Eleną Vaitiekienę, advokatą Deivydą Rimkevičių ir žurnalistę Dalią Paulauskaitę.

Naujieji VTEK nariai penktadienį posėdžio metu prisiekė Lietuvos Respublikai. E.Vaitiekienė paskirta vietoj kadenciją baigusio Antano Marcijono, kurį parlamentarai penktadienį atleido. Už jos paskyrimą ir A.Marcijono atleidimą balsavo 78 parlamentarai, pasisakiusių „prieš“ nebuvo, 2 susilaikė.

E.Vaitiekienę į VTEK teikė prezidentė Dalia Grybauskaitė.  Už advokato konservatoriaus D.Rimkevičiaus skyrimą į VTEK balsavo 64 Seimo nariai, 2 pasisakė „prieš“, susilaikė 19. Jo kandidatūrą į laisvą vietą VTEK teikė Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

Parlamentarai į VTEK taip pat skyrė buvusią Alytaus mero patarėją Dalią Paulauskaitę, kurios kandidatūrą teikė Lietuvos savivaldybių asociacija. Ji paskirta vietoj kadenciją baigusio Vytauto Andriulio.

Už D.Paulauskaitės paskyrimą ir V.Andriulio atleidimą pasisakė 59 parlamentarai, 1 buvo „prieš“, 13 susilaikė.  VTEK – Seimo įsteigta ir jam atskaitinga kolegiali priežiūros institucija, kuri turi vykdyti tarnybinės etikos normų pažeidimų valstybinėje tarnyboje prevenciją, tarnybinės etikos normų pažeidimų tyrimą, viešųjų ir privačių interesų konfliktų prevenciją ir kt.

VTEK nario kadencija – 5 metai. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius