Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 22

Tarnybos 90-metį mininčių pasieniečių darbą gerai vertina 59 proc. Lietuvos gyventojų

Trys iš penkių Lietuvos gyventojų pasieniečių darbą vertina gerai.
Stop. Kontrolė
Stop. Kontrolė / VSAT nuotr.
Temos: 1 Darbas

Tai paaiškėjo rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ atliktos apklausos metu. Ji Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) užsakymu atlikta artėjant Pasieniečių dienai – birželio 29–ajai ir kartu minint Lietuvos valstybės sienos apsaugos sistemos įkūrimo 90-metį.

Lietuvos gyventojų tyrimo metu buvo klausta, kaip jie vertina VSAT (pasieniečių) darbą. 59 proc. respondentų atsakė jį vertinantys gerai.

Labai palankiai pasieniečių veiklą įvertino dirbantieji valstybinėse įmonėse ar įstaigose – apie VSAT darbą gerai atsiliepė net 74 proc. iš jų.

Palankiau už kitus pasieniečių darbą vertina 15 – 29 metų jaunimas (62 proc. palankių vertinimų), kaimo gyventojai (63 proc.), respondentai su aukštuoju išsilavinimu (65 proc.), specialistai ir tarnautojai (68 proc.), besimokantis jaunimas (64 proc.) bei apklausti gyventojai, kurių šeimos pajamos per mėnesį yra didžiausios – virš 2000 litų (67 proc.).

VSAT veiklą geriausiai vertino Telšių apskrities gyventojai: 74 proc. jų pasieniečių darbą vertino gerai ir tik 9 proc. – blogai. VSAT geriau už kitus vertina ir Panevėžio (gerai 71 proc., blogai 15 proc.) ir Kauno (65 proc. ir 19 proc.) apskričių gyventojai.

Mažiausiai palankių nuomonių apie pasieniečių darbą pareiškė Tauragės apskrities gyventojai. Jos teritorija ribojasi su pasieniu su Rusija, kur aktuali kontrabandos problema. Tik 37 proc. tyrime dalyvavusių Tauragės apskrities gyventojų VSAT veiklą vertina gerai, 32 proc. – blogai, o 31 proc. respondentų nenorėjo pasakyti savo nuomonės apie pasieniečius.

VSAT ir pasieniečių darbą blogai vertina 28 proc. suaugusių šalies gyventojų. Labiau už kitus tarnybos darbą blogai vertina lenkų (39 proc.) ir rusų (39 proc.) tautybių gyventojai, bedarbiai (36 proc.) ir namų šeimininkės (36 proc.).

Iš viso kiek daugiau nei dešimtadalis (13 proc.) apklaustųjų neturėjo nuomonės apie VSAT veiklą.

Apklausa vyko 2010 m. gegužės 26 – 31 d.. Apklausti 1023 Lietuvos gyventojai nuo 15 iki 74 metų 101 Lietuvos vietovėje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius